Langšádlová se Zaorálkem svorně pochválili premiéra Sobotku. Kvůli uprchlíkům

26.06.2015 22:55

Český premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) sebevědomě prohlašoval, že se mu společně se slovenským premiérem Robertem Ficem podařilo zamezit přijetí uprchlických kvót. Místo toho přijmeme stovky uprchlíků dobrovolně. Je to správná cesta ve světle tří pátečních teroristických útoků? V pátečních Událostech, komentářích České televize o tom diskutovali ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) a Helena Langšádlová (TOP 09).

Langšádlová se Zaorálkem svorně pochválili premiéra Sobotku. Kvůli uprchlíkům
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Ministr Zaorálek ocenil, že byl nápad s kvótami prolomen, byť to nebylo snadné. „Tady se ukázalo, že jsme schopni prosazovat své názory a že se naše názory berou v potaz,“ pochvaloval si Zaorálek. Langšádlová za to vládě poděkovala, ale obratem doplnila, že to bojem proti kvótám nekončí. Je třeba pomoci Jordánsku i Turecku, které už prakticky nezvládají příliv uprchlíků.

Zaorálek v tom dal dámě za pravdu. Měli bychom také bojovat s pašeráky, kteří uprchlíky na starý kontinent přivážejí. Rýpl si v této souvislosti do Itálie, jež na jedné straně volá po větší solidaritě, ale na straně druhé zřejmě někteří Italové s pašeráky spolupracují. České kapacity na přijímání uprchlíků jsou do určité míry omezené, protože na našem území žije už téměř půl milionu imigrantů z jiných zemí.

Pár slov doplnila i novinářka Lidových novin Petra Procházková, která poukázala na to, že média žijí spíše z negativních zpráv, takže vlastně strachy v české společnosti přiživují, byť přímo k nám příliš mnoho uprchlíků z Blízkého východu či Afriky nedorazilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…