Láska žádá DPP o ukončení vztahu a zbavení mlčenlivosti

28.08.2012 21:59

Advokát Václav Láska, který pro magistrát vypracoval právní analýzu problematických smluv pražského dopravního podniku (DPP), požádal vedení DPP o zbavení mlčenlivosti vůči orgánům činným v trestním řízení. S výsledky své analýzy a podanými trestními oznámeními chce seznámit dozorčí radu a představenstvo DPP příští týden. Po jednání advokáta se zástupci vedení DPP to v úterý sdělila ČTK mluvčí podniku Tereza Krásenská. Sejdou se pravděpodobně ve středu 5. září.

Láska žádá DPP o ukončení vztahu a zbavení mlčenlivosti
Foto: hns
Popisek: Václav Láska a dopravní podnik, ilustrační koláž


Láska v úterý navrhl ukončení smluvního vztahu mezi ním a DPP a zároveň požádal o zbavení mlčenlivosti vůči orgánům činným v trestním řízení.

Za DPP se úterního jednání zúčastnila předsedkyně představenstva a zastupující generální ředitelka Magdalena Češková, místopředseda představenstva Petr Blažek a předseda dozorčí rady Jiří Nouza.

Lásku zbaví mlčenlivosti představenstvo společnosti

Rozhodnutí o zbavení mlčenlivosti musí učinit představenstvo společnosti, uvedla Krásenská.

Láska, který pracuje pro nevládní organizace Transparency International, ve své analýze rozkryl strukturu, v jejímž rámci byly v podniku uzavírány nevýhodné a nevypověditelné smlouvy s předem vytypovanými nebo účelově vytvořenými dodavateli. Promyšlenou strukturu podle analýzy tvořily tři okruhy lidí, konkrétní jména ale Láska nemohl zveřejnit, protože je vázán mlčenlivostí.

Na základě analýzy podal dopravní podnik v minulých dnech několik trestních oznámení. Po nich ale představenstvo kvůli údajným manažerským pochybením odvolalo tehdejšího generálního ředitele Vladimíra Liche, který podání trestního oznámení inicioval.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…