Láska žádá DPP o ukončení vztahu a zbavení mlčenlivosti

28.08.2012 21:59 | Zprávy

Advokát Václav Láska, který pro magistrát vypracoval právní analýzu problematických smluv pražského dopravního podniku (DPP), požádal vedení DPP o zbavení mlčenlivosti vůči orgánům činným v trestním řízení. S výsledky své analýzy a podanými trestními oznámeními chce seznámit dozorčí radu a představenstvo DPP příští týden. Po jednání advokáta se zástupci vedení DPP to v úterý sdělila ČTK mluvčí podniku Tereza Krásenská. Sejdou se pravděpodobně ve středu 5. září.

Láska žádá DPP o ukončení vztahu a zbavení mlčenlivosti
Foto: hns
Popisek: Václav Láska a dopravní podnik, ilustrační koláž


Láska v úterý navrhl ukončení smluvního vztahu mezi ním a DPP a zároveň požádal o zbavení mlčenlivosti vůči orgánům činným v trestním řízení.

Za DPP se úterního jednání zúčastnila předsedkyně představenstva a zastupující generální ředitelka Magdalena Češková, místopředseda představenstva Petr Blažek a předseda dozorčí rady Jiří Nouza.

Lásku zbaví mlčenlivosti představenstvo společnosti

Rozhodnutí o zbavení mlčenlivosti musí učinit představenstvo společnosti, uvedla Krásenská.

Láska, který pracuje pro nevládní organizace Transparency International, ve své analýze rozkryl strukturu, v jejímž rámci byly v podniku uzavírány nevýhodné a nevypověditelné smlouvy s předem vytypovanými nebo účelově vytvořenými dodavateli. Promyšlenou strukturu podle analýzy tvořily tři okruhy lidí, konkrétní jména ale Láska nemohl zveřejnit, protože je vázán mlčenlivostí.

Na základě analýzy podal dopravní podnik v minulých dnech několik trestních oznámení. Po nich ale představenstvo kvůli údajným manažerským pochybením odvolalo tehdejšího generálního ředitele Vladimíra Liche, který podání trestního oznámení inicioval.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…