Lečo z drahých paprik? Teď ho nevařte, až v srpnu... Nekula radil, Havlíček se neudržel

10.03.2023 18:45 | Ze sítí

Na únorové lečo Havlíčka se jen tak nezapomene. Nekula ho doporučuje vařit v srpnu, kdy jsou sezónní potraviny, jako paprika, levnější. Havlíček se proti tomu ostře ohrazuje. Přirovnává návrh Nekuly k socialistickému plánování. Odnesli to i Piráti.

Lečo z drahých paprik? Teď ho nevařte, až v srpnu... Nekula radil, Havlíček se neudržel
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalý vicepremiér, místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček

Místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček se na twitteru znovu vyjádřil k růstu cen potravin. Tentokrát v reakci na slova ministra zemědělství Zdeňka Nekulu (za KDU-ČSL) v Interview PLUS.

Řekl, že pokud má někdo problém se zdražováním zboží v obchodních řetězcích, může podat podnět na emailovou adresu ministerstva zemědělství a ta ho postoupí antimonopolnímu úřadu. V neposlední řadě si neodpustil ani připomínku týkající se právě Havlíčka. „Když si někdo chce v únoru dělat lečo, když je paprika nejdražší, tak je to jeho volba. Ale doporučuji ho dělat v srpnu, kdy jsou papriky nejlevnější,“ poradil Nekula poukazující na sezónnost potravin.

Zmínka o leču Havlíčkovi evidentně vadila, sám na něm v únoru poukazoval, jakým způsobem se za vlády premiéra Petra Fialy zvedly ceny. Porovnával na ingrediencích leča cenu potravin dnes s dobou, kdy bylo u vlády ANO v čele s Andrejem Babišem. Kritiku za to sklidil s ohledem na relevantnost dat už tehdy.  

„A to jste věděli, že Fialovo lečo je 2,5 krát dražší než bylo ještě před dvěma roky to Babišovo? Jen pro připomenutí, kdyby tady zase někdo chtěl operovat se slovem drahota. Tak snad zase bude líp,“ napsal na twitteru nad grafikou s receptem na 4 porce leča.

Nyní na Nekulu rozhořčeně reaguje a jeho návrh přirovnává k plánování jak z dob socialismu. Pirátům by se to pravděpodobně líbilo, napsal. „Pane ministře, tak to už tady bylo. Jmenovalo se to socialistické plánování a dokonce to mělo i svůj úřad (ten by se líbil Pirátům). Ale vážně. Trochu se obávám, že při současném tempu růstu ceny vajec a cibule budeme v srpnu se slzou v oku vzpomínat na levný únorový lečo…“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Problém je že, hlupák nemůže pochopit, že je hlupák., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseUnkr , 10.03.2023 19:12:56

|  10 |  1

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…