Ledy se hnuly! Rajchl oznámil průlom

04.05.2023 13:20 | Ze sítí

Šéf strany PRO Jindřich Rajchl nenechá na současném vládním kabinetu nit suchou. Naposledy se pustil do ministra financí Zbyňka Stanjury a premiéra Petra Fialy (ODS) a samozřejmě, že vyzval vládu k demisi. Podle ní jde o komediální skupinu, která se vládou nazývá. Zároveň Rajchl také zmínil, že se ledy hnuly. „V rámci našich jednání o spolupráci s klíčovými partnery (odbory, zemědělci, podnikateli),“ uvedl.

Ledy se hnuly! Rajchl oznámil průlom
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jindřich Rajchl

Anketa

Jste pro větší zdanění piva a vína?

15%
79%
hlasovalo: 17871 lidí

„A jsme na 200 miliardách! Sekera se nám zatíná hlouběji a hlouběji a pan Stanjura nám stejně jako před měsícem opakuje ‚musíme být trpěliví, ve druhé polovině roku bude líp‘. Prosím vás, fakt je tady ještě někdo, kdo věří, že se schodek našeho rozpočtu skutečně zastaví na 295 miliardách? Zatím to vypadá, že tuhle hranici překonáme nikoliv za rok, nýbrž za pouhých 6 měsíců! Možná toho zoufalého slaboproudaře, jenž se nějakým nedopatřením ocitl v křesle ministra financí skutečně osvítí všemohoucí a on se zázrakem naučí počítat. Já tomu ale fakt nevěřím,“ poznamenal Rajchl na facebookovém profilu.

„Ministr financí, který se po 4 měsících rozpočtu sekne o 100 miliard, prostě nemá na tomto postu co pohledávat a musí být předsedou vlády bezodkladně odvolán! A co na to předseda? Tipnul bych si, že nám zítra sdělí, že ‚čísla nesedí‘. Tahle univerzální výmluva na všechno se patrně bude hodit ještě mnohokrát. Kdyby to byly jejich peníze, tak bych se nad tou jejich tragikomedií královsky bavil. Problém je, že to jsou peníze nás všech a dluhy, které budou splácet ještě naši vnuci. Proto vyzývám všechny novináře, kterým ještě zbyl alespoň malý kousek cti a odpovědnosti v jejich těle – začněte plnit svou roli hlídacího psa demokracie a dotlačte tuhle komediální skupinu, která se nazývá vládou České republiky, k co nejrychlejší DEMISI!“ zakončil Rajchl se slovy, že včera bylo pozdě.

„Tak koukám, že po Eurostatu se Petr Fiala pustil i do ČNB. Eurostatu nesedí čísla a ČNB je zase hlavním viníkem obří inflace. Jen Fiala dělá všechno naprosto bezchybně. A mezitím lidé ve Slaném, kteří obdrželi vyúčtování energií, oblehli ve svém městě radnici. Desetitisícové doplatky zcela devastují jejich rodinné rozpočty a dostávají je do zcela neřešitelné životní situace. A to je teprve začátek. Bude třeba ještě zintenzivnit naše úsilí, aby tenhle fialový zoufalec neustále hledající výmluvy odvádějící pozornost od faktu, že jeho vláda naprosto fatálně selhává, co nejdříve skončil. Ale jednu pozitivní zprávu na závěr mám – v rámci našich jednání o spolupráci s klíčovými partnery (odbory, zemědělci, podnikateli) – se začínají hýbat ledy. Ještě nemohu sdělit víc, ale věřím, že jsme na dobré cestě. Stále více a více lidí si uvědomuje, že pokud fialový mor z naší země nevyženeme, tak si nakonec dojde i pro ně,“ podotkl také na sociální síti Rajchl. „Proto musí skončit stůj, co stůj,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Chválím. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseArnold Rimmer , 04.05.2023 14:38:51
Jde na to dobře! Chytrý chlap.

|  14 |  0

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…