Legrace z Babiše: Tomáš Cikrt navrhl ministry do vlády. To budete koukat

25.11.2013 15:26

Někdejší spolupracovník exministra zdravotnictví Tomáše Julínka Tomáš Cikrt se zájmem sleduje dění okolo nově se rodící vlády sociální demokracie, ANO a křesťanských demokratů. Pod dojmem nominace Davida Ondráčky z Transparency Internacional na ministra vnitra za hnutí ANO volá: aktivisté vpřed a Sobotka od válu.

Legrace z Babiše: Tomáš Cikrt navrhl ministry do vlády. To budete koukat
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Tomáš Cikrt

Anketa

Vítáte, že se ČSSD, Babišovo ANO a KDU-ČSL blíží dohodě o vládě?

63%
37%
hlasovalo: 10610 lidí

Kdo by mohl být ministrem kultury či šéfem resortu zdravotnictví? Tomáš Cikrt má jasno. Vzhledem k tomu, že hnutí ANO miliardáře Andreje Babiše by na postu ministra vnitra vidělo nejraději Davida Ondráčku, mohli by v ní zasednout i jiní muži z neziskového sektoru. Třeba proto, že je s nimi zábava.

D1 největší cyklostezkou v zemi

„Aktivisté, hlaste se! Do vlády berou každého, kdo je aktivní. Již obsazené rezorty jsou: vnitro: pan Ondráčka (kvalifikace Transparency International, dovednost: umí podat trestní oznámení). Kultura: pan Hollan (kvalifikace Brnění, bojovník proti hazardu, původně měl jít na finance, ale protože je s ním legrace, vystřídá baviče Balvína),“ píše na sociální síti Facebook Cikrt.

DNEŠNÍ ZAHÁJENÍ FUNGOVÁNÍ SNĚMOVNY: PODÍVEJTE SE NA SVÉ NOVÉ POSLANCE

Ministrem dopravy by pak mohl být někdo z hnutí Auto*Mat, přičemž z dálnice D1 by se pak stala největší cyklostezka v zemi. Ministrem zdravotnictví by se podle Cikrta mohl stát prezident Svazu pacientů ČR Lubomír Olejár. To nejpodstatnější ovšem, je, že ze sněmovny musí zmizet Bohuslav Sobotka, který není žádným občanským aktivistou, ale profesionálním politikem již dlouhá léta.

„Jo a Sobotka musí od válu, není žádný aktivista, ale fuj: 20 let politik! Takže na jeho místo nastoupí jiný Slávek. Popelka?“ ptá se závěrem Cikrt.

Celá poznámka Tomáše Cikrta:

Aktivisté, hlaste se! Do vlády berou každého, kdo je aktivní. Již obsazené rezorty jsou:
vnitro: pan Ondráčka (kvalifikace Transparency International, dovednost: umí podat trestní oznámení)
kultura: pan Hollan (kvalifikace Brnění, bojovník proti hazardu, původně měl jít na finance, ale protože je s ním legrace, vystřídá baviče Balvína)
zdravotnictví: Olejár (kvalifikace Svaz pacientů, konkrétně zastupuje pacienty s chybějící polovinou mozku, výhoda: člen ČSSD)
doprava: někdo ze sdružení Automat (ještě nevědí, kdo to bude, ale program je jasný: Nejprve pro auta zavřou nábřeží všech měst a potom i dálnici D1 - stane se největší cyklostezkou na světě).
Další nominace vítány níže v diskusi.
Jo a Sobotka musí od válu, není žádný aktivista, ale fuj: 20 let politik! Takže na jeho místo nastoupí jiný Slávek. Popelka?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…