Lék pro Romy je práce, myslí si senátor Čunek

25.11.2012 8:43

Do senátních voleb vstoupil senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL) s hesly „Budu dál hasit, co vás pálí“ a „Jsem zvyklý dělat pořádek“. A obě kampaně, které postavil na svém projektu z roku 2006 o vystěhování Romů ze Vsetína, přinesly kýžené ovoce - senátorské křeslo.

Lék pro Romy je práce, myslí si senátor Čunek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

 

Drtivá většina vystěhovaných Romů chce nazpět do Vsetína. Podle Čunka se ale pomocné ruky nedočkají.  „Pokud mají zájem o návrat do Vsetína, mohou si tady jako každý jiný občan koupit byt nebo dům,“ uvedl v rozhovoru pro server Týden.cz. A navíc, už tím, že dostali na nové domky statisícové půjčky s nulovým úrokem, jim stát prý velmi pomohl.

Další řešení romské problematiky je prý nasnadě – podle senátora se musí vytvořit zákony, které budou mít na Romy konkrétní dopad. Především je dle jeho slov důležité postarat se o romské děti, konkrétně tak, aby ve školách a družinách zůstávaly celý den a byly odtrženy od negativních vlivů rodiny.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Dělání je lék

Na dospělé Romy pak podle Čunka platí jediný lék: práce. „Prostě ráno nastoupí do autobusu, který je odveze na nějaké práce v lese nebo jinde. Takové řešení by se netýkalo výhradně Romů, ale i dalších nepřizpůsobivých,“ míní.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…