Lemtat víno do Znojma jezdí 90 tisíc lidí. Letos si dají tak možná vodu. A navíc doma. Vinobraní nebude

28.06.2020 17:00

Znojemské historické vinobraní, které je největší akcí svého druhu u nás, každoročně navštěvuje 80 až 90 tisíc lidí a nabízí program na 13 scénách v historickém centru města. Letos se mělo konat ve dnech 11. – 13. září. Nebude.

Lemtat víno do Znojma jezdí 90 tisíc lidí. Letos si dají tak možná vodu. A navíc doma. Vinobraní nebude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Regál s lahvemi vína

Anketa

Je Miroslava Němcová vhodnou kandidátkou na funkci prezidenta republiky?

3%
97%
hlasovalo: 24442 lidí
„V současné době je možné pořádat akce do 1 000 účastníků, příp. do 5 000 lidí, avšak rozdělených do oddělených sektorů. Výhled na září tak, jak jej prezentují vládní představitelé, sice může, za příznivé epidemiologické situace, znamenat zvýšení celkového počtu návštěvníků až na 10 000, avšak zůstává podmínka zachování sektorů a toho, že by lidé mezi jednotlivými sektory, což si v případě vinobraní můžeme představit jako jednotlivé scény, nesměli přecházet. To je pro pořádání Znojemského historické vinobraní nesplnitelné. Nezbývá nám než letošní vinobraní zrušit,“ vysvětlila Zuzana Pastrňáková, tisková mluvčí města Znojma.

„Je to smutné, protože jsme se na vinobraní opravdu těšili, ale pro letošek to balíme. Dobrou zprávu ale máme. Našlápnutý program, který jsme měli pro naše návštěvníky připravený, přesouváme na rok 2021. Již zakoupené vstupenky zůstávají i nadále v platnosti, jejich vrácení však bude možné. Věříme, že si příznivci Znojemského historického vinobraní vstupenky ponechají a již nyní začnou plánovat návštěvu na příští září,“ říká František Koudela, ředitel Znojemské Besedy, která vinobraní pořádá.

Znojemské historické vinobraní se uskuteční 10. až 12. září 2021. V tomto termínu se návštěvníci mohou těšit na interprety, jako jsou Chinaski, Richard Müller, Mikolas Josef a další.  

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…