Lenka Bradáčová na Hrad, volají lidé na síti. Včetně známých jmen

03.07.2012 12:05

Šéfka ústeckých státních zástpuců Lenka Bradáčová, která stála na počátku korupční kauzy Davida Ratha, měla stát příští českou prezidentkou. Na podporu Bradáčové dokonce vznikla skupina na sociální síti Facebook, která tuto myšlenku propaguje.

Lenka Bradáčová na Hrad, volají lidé na síti. Včetně známých jmen
Foto: hns
Popisek: Corrado Cattani v sukních Lenka Bradáčová

Na sociální síti Facebook vzniká skupina, která vyzývá k volbě šéfky ústeckých státních zástupců Lenky Bradáčové do funkce prezidenta resp. prezidentky republiky. Skupina má zatím 49 členů, mezi kterými najdeme např. komentátora Jindřicha Šídla nebo šéfredaktora týdeníku Respekt Erika Taberyho.

Boj s korupcí jako hlavní kritérium

„Prosíme všechny zúčastněné, aby v diskuzích respektovali hlavní téma skupiny, a to "vypálit rybník" těm, kteří chtějí zastavit prošetřování korupčních kauz v této zemi, prostřednictvím přímého zvolení Lenky Bradáčové do prezidentského úřadu!,“ říká úvodní prohlášení skupiny otevřené všem zájemcům.

Řada lidí se však ptá, do jaké míry může prezident ovlivnit vyšetřování kauz. Komentátor Peter Gabal např. pochybuje o to, zda dosavadní činnost Bradáčové, ať se jeví sebelepší, stačí na nominaci na Hrad. „Stejně nevím, jestli je její dosavadní (a jistě chvályhodná) činnost hned i kvalifikací na funkci hlavy státu. A jestli není dobré prokurátorky škoda na politiku. A co na to ona sama..,“ ptá se komentátor.  Je třeba mít na paměti také to, že Bradáčové dosud není ani 40 let.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …