Lessy nechá prověřit postup policistů u Janouškovy nehody

25.03.2012 6:35

Policejní prezident Petr Lessy nařídil, aby se prošetřil postup policistů v případě vyšetřování automobilové nehody Romana Janouška. Ten v pátek srazil ženu a z nehody ujel. Lessy chce ověřit, zda nejsou pravdivé spekulace, že policie nepostupovala správně.

Lessy nechá prověřit postup policistů u Janouškovy nehody
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Policejní prezident Petr Lessy

"Policejní prezident chce prověřit spekulace médií, jestli bylo postupováno správně v průběhu šetření dopravní nehody," uvedla mluvčí policejního prezidia Pavla Kopecká. Policisty prošetří Úřad vnitřní kontroly a Petr Lessy chce výsledky co nejdříve.

Podnikatel a lobbista Roman Janoušek srazil v pátek jednapadesátiletou vietnamskou ženu. Z místa nehody poté ujel, policie ho však dopadla. Kvůli případu vyslýchala několik svědků a dnes policisté dokončili obvinění, nechtějí ale sdělit, jakých činů se týká. Jako důvod uvádějí, že Janouškovo obvinění nebylo ještě doručeno.

Janoušek nezůstal v cele předběžného zadržení. Podle mluvčí pražské policie Evy Kropáčové proto, že s policisty spolupracoval. Některá média však tvrdí, že Janoušek není doma, což Kropáčova odmítla jako spekulace.

O Janouškovi se v těchto dnech hovoří hlavně v souvislosti s odposlechy telefonních hovorů mezi ním, bývalým pražským primátorem Pavlem Bémem a úředníkem Peterem Ďuricou. Záznamy ukazují Janouškův silný vliv na pražskou politiku. Obsahem odposlechů se již začala zabývat policie.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…