Lessy znovu útočí. Má bývalá mluvčí obrala o peníze sirotky, tvrdí

31.10.2012 21:55

Někdejší policejní prezident Petr Lessy obvinil svou bývalou mluvčí Pavlu Kopeckou, že zpronevěřila peníze, které měla obdržet nadace pečující o sirotky po hasičích a policistech. O případu informovala televize Nova s dovětkem, že může jít o pomstu pana Leesyho na Kopecké. Mezi policisty se totiž také ozývá, že se Kopecká stala obětí sporů mezi Lessym a ministrem vnitra Janem Kubicem.

Lessy znovu útočí. Má bývalá mluvčí obrala o peníze sirotky, tvrdí
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Petr Lessy

Petr Lessy podal trestní oznámení na svou někdejší mluvčí Pavlu Kopeckou ve věci zpronevěry čtyř desítek tisíc korun, které měly dorazit k sirotkům. Podle Lessyho byly peníze zpronevěřeny a na starost je měla právě Kopecká. Tu ovšem v říjnu vyhodil ze zaměstnání.

Nadace tvrdí, že jí žádné peníze nechybí

"Já mám informaci, že se našly u jedné pracovnice informačního odboru v její kanceláři,“ říká Petr Lessy. Výrok někdejšího prezidenta potvrdili i další policista. "Paní Kopecké, která peníze vybírala jsem dal,“ tvrdí náměstek Pavel Osvald. O případ se začala zabývat i generální inspekce bezpečnostních sborů.

Je také možné, že peníze ležely dlouhou dobu zamčené v kanceláři Kopecké, která byla nějaký čas zapečetěna a nikdo se k nim nemohl dostat. Je třeba dodat, že sama nadace tvrdí, ze jí žádné peníze nechybí. Možná i proto exmluvčí jasně prohlašuje, že má svědomí čisté.

"Já mám svědomí naprosto čisté. Mohu potvrdit, že jsem v jednom případě na pokyn pana Lessyho vybírala peníze a v současné době už jsou peníze na nadaci policistů a hasičů předány,“ brání se Kopecká.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…