Lessyho na úřadu práce nepotkáte, nabídek má dost

16.10.2012 19:55

Bývalý policejní prezident Petr Lessy, kterého odvolal z funkce ministr vnitra Jan Kubice, si svoji další práci může vybírat. "Dostal jsem několik nabídek. Zatím je zvažuji," uvedl pro on-line deník Týden.cz. Stále také doufá, že se do své funkce v čele Policie ČR vrátí.

Lessyho na úřadu práce nepotkáte, nabídek má dost
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Policejní prezident Petr Lessy

"Nechci prozrazovat, jaké pracovní nabídky jsem dostal," řekl pouze Lessy s tím, že odvolává svá slova o tom, že rozšíří řady lidí na úřadu práce. Stále také nepřestává doufat, že svoji funkci získá zpět. "Doufám, že se na základě kroků, které jsme s právníky učinili, ke své práci u policie vrátím," uvedl Lessy.

Nyní se čeká na rozhodnutí Kubiceho rozkladové komise, která posuzuje důvodnost Lessyho odvolání. O případu by měl zhruba během tří měsíců rozhodnout pětičlenný senát vedený dlouholetým policistou Karlem Hronem. Komise má ovšem pouze poradní hlas, upozornil mluvčí resortu Pavel Novák.

Nikdo nic nesmí říct

Lessy skončil v čele Policie ČR na základě obvinění z dvou trestných činů - pomluvy a zneužití pravomoci úřední osoby. Nahradil ho jeho dřívější náměstek Martin Červíček. Petr Lessy nechce kauzu komentovat. Vyjadřovat se nechce ani k tomu, že policie odložila jeho trestní oznámení, které podal po svém odvolání na ministra Kubiceho.

"U výslechu jsem byl. Ale k vyšetřování se nebudu nijak vyjadřovat," prohlásil Lessy. Sdílná nebyla ani mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů Radka Sandorová, která se odvolala na trvající informační embargo vyhlášené dozorovým státním zástupcem. "Můžu jenom říct, že probíhají standardní úkony trestního řízení," dodala pouze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

8:59 „Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

TÝDEN V MÉDIÍCH O slovenském premiérovi řekl český prezident, že jeho vítězství ve volbách je zklamá…