Lež, kravina. Bartoš vrátil úder Babišovi

20.12.2019 17:50

Předseda Pirátů Ivan Bartoš se ohradil proti slovům premiéra Andreje Babiše (ANO), která řekl pro Rádio Impuls. Tam totiž uvedl, že s Bartošem chodil na pivo, ale to předseda Pirátů nyní rozporuje. Uvedl to na svém facebookovém profilu.

Lež, kravina. Bartoš vrátil úder Babišovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Pirátů Ivan Bartoš

Babiš v rozhovoru pro Rádio Impuls řekl, že s předsedou Pirátů Ivanem Bartošem chodil na pivo. „Myslel jsem, že spolu budeme ve vládě. S Piráty se to vyvinulo úplně jinak, než jsem čekal,“ uvedl Babiš, pro nějž je Bartoš zklamáním. A právě tato slova přiměla pirátského lídra k reakci.

„Jako je to úlet, když premiér ČR lže i o takový kravině. Achjo. Pan premiér Babiš je prostě ulhanej člověk. Lidi z jeho okolí mi však říkali, že on tomu, co říká, prý i věří. Což je ve finále vlastně dost blbý i pro ČR,“ začal svá slova Bartoš.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

„Co má znamenat jeho dojemná, paternalisticky shovívavá zpověď pro jeho Impuls – ‚co hezkého byste řekl o jiných politicich‘? V životě jsme spolu nechodili ‚na pivo‘, jak tvrdí. Těch několik pracovních setkání je vždy zapsáno v našem veřejným registru. V tý druhý části asi fakt nekecá, ale to mu měli jeho markeťáci jednak říct, že existuje závazný slib našim voličům ‚povolební strategie‘ a pak taky, že nejsme na prodej a držíme slovo. Jenže to, že by někdo fakt chtěl dělat politiku, aby se něco v ČR konečně změnilo, je pro lidi typu AB prostě nepochopitelný! Homeopatika na křivdu na něj,“ uzavřel Bartoš.

Premiér Andrej Babiš (ANO) hodnotil ve vysílání Rádia Impuls politiky z ostatních stran. Nejprve moc hodnotit své kolegy nechtěl, tvrdil, že se s každým snaží vyjít. Nakonec však ke každému něco řekl. Například s předsedou hnutí Trikolóra Václavem Klausem mladším nemá podle svých slov problém. „Několikrát jsme se setkali a mluvili o školství,“ pronesl Babiš.

Své pak řekl také k lídrovi opoziční ODS Petru Fialovi, jenž je dle jeho slov slušný člověk. Dostal podle Babiše za úkol opravit zničenou značku a snaží se. 

Když měl Babiš hodnotit KDU-ČSL, měl hovořit o předsedovi Marku Výborném i o jeho zástupkyni Šárce Jelínkové. Tu však Babiš podle svých slov nezná. K Výbornému, jemuž zemřela letos na podzim manželka, a proto se s předsednickou funkcí loučí, Babiš řekl, že jej tato tragédie velmi mrzí. 

Velmi zajímavá osobnost – tak Babiš nazval lídra SPD Tomio Okamuru. Předseda KSČM Vojtěch Filip je dle jeho slov politickým matadorem, jenž je v politice velmi dlouho. Šéf ČSSD Jan Hamáček dle Babiše sociální demokracii zachránil tím, že šel do vlády. 

Babiš hovořil také o Vítu Rakušanovi, lídrovi STAN, jenž se s ním dle premiérových slov nebaví. Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová je mladá dáma a je dobře, že v české politice jsou i ženy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…