Lež za lží, zpupnost a arogance. Němcová zděšena z Hradu

01.02.2022 13:54 | Ze sítí

Senátorka Miroslava Němcová (ODS) tvrdí, že Hrad lže ve věci skartování tajné zprávy BIS k útoku ve Vrběticích. Podle ní byla zpráva skartována narychlo až poté, co se o ni začala zajímat policie kvůli vyhledání možných otisků prstů lidí bez náležité bezpečnostní prověrky. „Prvotním zájmem bylo, aby nemohla být listina prozkoumána kvůli otiskům a DNA a nedalo se zjistit, komu prošla rukama, musela zmizet ze světa. Rozkaz zněl jasně. Vše ostatní jsou jen mimořádně primitivní výmluvy a lži,“ má jasno Němcová.

Lež za lží, zpupnost a arogance. Němcová zděšena z Hradu
Foto: Screen ČT24
Popisek: Miroslava Němcová před budovou Českého rozhlasu

Zprávu chtěla před časem získat policie kvůli prověření, zda nejsou na tajném dokumentu BIS otisky prstů nebo stopy DNA jakékoliv nepovolané osoby. V této souvislosti se spekuluje, zda se zprávou nemanipulovali zejména hradní kancléř Vratislav Mynář a prezidentův poradce Vratislav Nejedlý, kteří nemají bezpečnostní prověrky. Hrad ale vydal zprávu, že materiál byl zničený, přičemž Hrad skartoval zásadní dokument, zprávu BIS o vyšetřování útoků ve Vrběticích. Ptáme se proč. Zde jsou tři verze Hradu, které vznikly během dvou dnů. Zaprvé, stalo se to omylem, dokument se „připletl“ ke skartaci. Zadruhé, vše bylo skartováno v souladu se zákonem. Zatřetí, BIS doručila materiál v „hrubém“ nepořádku, vypočítává Němcová na svém facebooku.

„To, že je Hrad rejdištěm lidí, které si přivedl sám prezident a dovolí jim vše, je známá věc. To, co v úzké spolupráci dělají, je buď ostudné, v rozporu se zákony nebo namířené proti zájmům ČR. Lež za lží, zpupnost a arogance,“ má jasno Němcová.

Zatím poslední vysvětlení Hradu, že materiál byl skartován, protože byl v nepořádku, je podle Němcové očividná lež. „Nejnověji Hrad tvrdí, že zpráva BIS byla v dubnu 2021 doručena v hrubém nepořádku. Na to přišli, až když se po ní začala shánět policie? Jednali bez prodlení v té věci hned po doručení? Proč ji po osmi měsících skartovali, pakliže dokazovala závažné pochybení BIS? Vždyť s plukovníkem Koudelkou vede prezident svatou válku již léta. To si opravdu nechali ujít příležitost, jak to těm ‚čučkařům‘ nandat?“ nevěří této verzi Němcová.

„Jestliže s touto báchorkou přichází Hrad dnes, po provalení faktu, že zpráva zmizela a nikdo už nikdy nezjistí, kdo s ní manipuloval, myslí si, že jsme mentálně na úrovni toho nemocného Mynářova pašíka, co musel na porážku v době, kdy nikdo nikam nesměl,“ píše ironicky senátorka.

Ta má jasno, že kdyby Hrad fungoval, jak má, za žádných okolností by neskartoval dokument tohoto významu. Navíc by Zeman jistojistě využil takovou skvělou možnost, jak upozornit na nedostatky BIS a jejího vedení. „Ale protože prvotním zájmem je, aby nemohla být listina prozkoumána kvůli otiskům a DNA a nedalo se zjistit, komu prošla rukama, musela zmizet ze světa. Rozkaz zněl jasně. Vše ostatní jsou jen mimořádně primitivní výmluvy a lži,“ je přesvědčená Němcová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…