Lhář a podvodník Boris Johnson to zkouší s nenávistí k muslimům, bouří Britské listy. Přečtěte si, co britský svéráz prohlásil

07.08.2018 22:05

Bývalého britského ministra zahraničí Borise Johnsona označily Britské listy ve svém článku, v němž informují o tom, že vydal v deníku Daily Telegraph komentář, kde přirovnal muslimky nosící závoj na tváři k „poštovním schránkám“ a k teroristům, za lháře, podvodníka a manipulátora. Jeho rasistické a islamofobní výroky mu mají prý pomoct stát se po kolapsu Brexitu a rezignaci Theresy Mayové šéfem Konzervativní strany. Johnson trvá na tom, že jeho článek byl vyvážený, a požadavek předsedy Konzervativní strany na to, aby se za své výroky omluvil, důrazně odmítá.

Lhář a podvodník Boris Johnson to zkouší s nenávistí k muslimům, bouří Britské listy. Přečtěte si, co britský svéráz prohlásil
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Boris Johnson

Zdiskreditovaný manipulátor, lhář a podvodník Boris Johnson se chce svými výroky podle některých zahraničních komentátorů stát populárním v Konzervativní straně, která se v důsledku Brexitu ostře posunula k ultrapravici, píší Britské listy. V minulých dnech Johnson také jednal s americkým ultrapravičákem Stevem Bannonem, který se snaží sjednotit evropskou ultrapravici, informovaly Britské listy.

Komentátor Nick Cohen poukázal ve svém tweetu na to, že konzervativní strana je zase postižena islamofobií. V poslední době je v Británii ostře kritizována Labouristická strana za svůj antisemitismus. „Když nenávidíte židy, hlasujte pro labouristy. Když nenávidíte muslimy, hlasujte pro konzervativce. Co je tohle už sakra za zemi?“ rozčiloval se Cohen na sociální síti.

„Byly to urážlivé výroky, ale i chytrá politická strategie. Boris ví, jaký to má dopad – že tahle brutálně primitivní politika funguje, má s tím zkušenost z kampaně za Brexit,“ uvedla baronka Sayeeda Warsi, poslankyně horní sněmovny, jež byla první političkou z Konzervativní strany, která Johnsona ostře zkritizovala za jeho výroky. Přesně tohle, co Johnson nyní předvádí, je podle ní slepý fanatismus, jaký prosazují Bannon a Trump, a který se nyní prosazuje do mainstreamu britské politiky. 

Baronku prý velmi uráží, že muslimské ženy se tu stávají užitečným politickým nástrojem pro někoho, aby si zvýšil politickou popularitu u ideologicky nejpevnějších věřících i u britských konzervativců. Tragédií podle jejích slov také je, že v její straně tato slova, tyto urážlivé výrazy, tato stereotypizace, tato šikana nejsou jen nějakým levným povrchním pokusem, ale signálem, že všechno je dovoleno, protože nenásleduje žádný trest po takovýchto výrocích. „Hluboce mě znepokojuje, že lidé na místní úrovni v naší straně, lidé, kteří budou volit příštího předáka naší strany, podléhají a pozitivně reagují na takovéto výroky,“ dodala.

Původní text ZDE.

Borise Johnsona prý již předseda Konzervativní strany Brandon Lewis požádal, aby se za svá slova o muslimských ženách omluvil. Přidala se i premiérka Theresa Mayová, která Johnsona nijak nepotrestala. Johnson však omluvu odmítá. Tvrdí, že jeho článek byl vyvážený, protože v něm píše, že by muslimky měly mít právo nosit na sobě, co chtějí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…