Lidé jsou skeptičtí. Jdeme špatným směrem, kritizují zemi v průzkumu

14.12.2012 15:44

Průzkum agentury STEM ukázal, že nespokojených lidí v České republice rapidně přibývá. Vůbec největší počet z nich od roku 1993 odpovídá na otázku, zda směřuje země správný či špatným směrem, negativně.

Lidé jsou skeptičtí. Jdeme špatným směrem, kritizují zemi v průzkumu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

STEM na příkladech dokladuje, že situace nikdy nebyla tak špatná jako nyní. Politické scéně přestávali lidé věřit třeba v roce 1997 po pádu vlády premiéra Václava Klause. Další propad způsobila opoziční smlouva a hnutí Děkujeme, odejděte.

Poté začala spokojenost lidí stoupat a v roce 2003 bylo pozitivních ohlasů dokonce 40 procent. Poté sice začalo kladů ubývat (hlavně kvůli vládě Stanislava Grosse), situaci zlepšil Jiří Paroubek a nakonec sestavení nové vlády Mirka Topolánka. Dobrá situace byla také díky českému předsednictví Evropské unii.

Po volbách v roce 2010 směřovala země podle třetiny lidí správným směrem. Jenže toho se už dnes drží pouze šest procent lidí. Podle rekordních 57 procent jde Česko směrem špatným, zbytek říká, že nesměřujeme nikam.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…