Lidé kolem Šlachty se prý snažili záměrně zdiskreditovat Tuhého. Toto k tomu na webu Pavla Šafra sepsal exporadce Petra Nečase

18.09.2016 15:05

Vyšetřování parlamentní komise v kauze kolem bývalého šéfa ÚOOZ Roberta Šlachty dospělo podle exporadce premiéra Petra Nečase Jiřího Sezemského k nečekanému obratu. Píše o tom server SvobodnéFórum.cz.

Lidé kolem Šlachty se prý snažili záměrně zdiskreditovat Tuhého. Toto k tomu na webu Pavla Šafra sepsal exporadce Petra Nečase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, šéf ÚOOZ

Celá kauza kolem mobilu z okolí policejního prezidenta Tomáše Tuhého, z něhož měly údajně unikat informace ze spisů, směřuje, jak říká Sezemský, k blamáži. 

„15. září se sněmovní komise, která vyšetřuje pozadí organizačních změn v policii, odhodlala k výraznému kroku vyvolanému okolnostmi. Vydala tiskové prohlášení schválené všemi hlasy, a to se dvěma body. Jednak konstatuje, že komisi nebyly předloženy přímé důkazy potvrzující mediální obvinění bývalého detektiva ostravské expozitury ÚOOZ Jiřího Komárka vůči konkrétním osobám a institucím. Jeho tvrzení zveřejněná v médiích nejsou průkazná. Zadruhé se ohrazuje vůči tvrzením, že zdroj informací uváděný v některých sdělovacích prostředcích pochází z prostředí komise,“ zmiňuje Sezemský. Celá kauza podle jeho názoru zasahuje do volební kampaně a otřásá českou politickou scénou, a to díky zpolitizování Andrejem Babišem.  

Původní text ZDE.

Na povrch podle jeho slov vyplouvají alarmující skutečnosti, že kdosi v této kauze cíleně zásoboval spřízněná média dezinformacemi ve zjevné snaze manipulovat veřejným míněním. „Ostrý distanc komise dává tušit, že to musel být někdo z okruhu policie nebo státního zastupitelství, přičemž první na řadě jsou detektivové ÚOOZ a jejich spojenci, velmi angažovaní olomoučtí žalobci v čele s Ivo Ištvanem,“ dodává. Nyní prý bude celou kauzu, v níž měly uniknout „brutální informace“ o policejní razii směrem k podnikateli Davidu Tesaříkovi, prošetřovat Generální inspekce bezpečnostních sborů. Poprvé o ní pohovořil bývalý šéf ostravské expozitury Jiří Komárek. Následně ji rozvíjela média, konstatuje Sezemský, kdy Babišův tisk ji označil za Šlachtův triumf v celé reorganizaci policie. 

„Komárkova akce, nepochybně produkovaná v součinnosti se Šlachtou, se dostává do roviny nezodpovědné politické hry, jelikož v té době bylo zjevné, že vyšetřování žádné přímé důkazy proti Tuhému nezjistilo. I proto byl případ Generální inspekcí odložen. Šlachtovi lidé zjevně vše vsadili na jednu kartu, protože cítili v zádech podporu expanzivního oligarchy Babiše a nemalé části médií, a to nejen v područí Agrofertu,“ podotýká Sezemský.

Nyní se však prý ukazuje, že SMS s varováním ohledně policejní razie Tesaříkovi nepřišla, ale odešla od něj. Může to tak tedy podle Sezemského vypadat, že kdosi celou kauzu účelově vykonstruoval. „A to s cílem zdiskreditovat policejního prezidenta v reakci na změny v policii, které Babišovým a Šlachtovým kruhům nehrály do karet,“ tvrdí Sezemský. Kromě toho však inspektoři také vyšetří, jakým způsobem se usnesení GIBS k této věci dostalo do Nadačního fondu proti korupci miliardáře Karla Janečka. 

„Do policejní války se po boku Šlachty, Janečkova fondu, Babiše a jeho podřízených ve vydavatelství Mafra zapojili i novináři dlouhodobě těžící z policejních vazeb a nekriticky papouškující jejich mediální verze. Sem patří Jiří Hynek z České televize, Jaroslav Spurný z Respektu nebo Martin Fendrych z Aktuálně.cz. Nově i Radiožurnál, který jako první uveřejnil lživou informaci ‚dvou nezávislých zdrojů‘, že Šlachta o kauze ‚mobil‘ informoval komisi,“ uzavírá s tím, že v případě, že by se nová závažná zijštění potvrdila,šlo by o skandál mimořádných rozměrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…