Lidé nemají peníze. Týraných dětí přibývá, varuje Vodičková

02.07.2012 18:30

Hostem pořadu Impulsy Václava Moravce byla předsedkyně Fondu ohrožených dětí Marie Vodičková. Zkritizovala reformu ministerstva práce a sociálních věcí, která podle ní dětem spíše uškodí – hlavně rušení ústavní péče.

Lidé nemají peníze. Týraných dětí přibývá, varuje Vodičková
Foto: Archiv MV
Popisek: Marie Vodičková, předsedkyně Fondu ohrožených dětí

Pro začátek bude potřeba 300-500 pěstounských rodin. „Bude potřeba strašně moc kvalitních pěstounů,“ upozornila Vodičková. Navíc připomněla, že podle novely by měl být pěstoun někým, kdo připravuje děti na odevzdání do péče zpět rodičům, ale ony chtějí někam patřit.

„Některá ustanovení mi připadají úplně absurdní,“ okomentovala Vodičková novelu ministerstva práce a sociálních věcí. Velký problém je například krácení příspěvků pro tzv. Klokánky v případě nepřítomnosti dítěte ve lhůtě delší než dva dny. To je naprosto nemožné, protože děti jezdí samozřejmě například na školy v přírodě, do ozdravoven apod.

Sociální situace lidi podle Vodičkové vede k většímu počtu například týraných a zneužívaných dětí ve společnosti. „Existenční nejistota vede třeba k alkoholismu,“ uvedla předsedkyně. Podle ní jsou pak děti v ústavní péči skutečně šťastné, že mají alespoň hračky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …