Lidl zveřejnil vánoční otevírací dobu. A na internetu málem nastal konec světa

18.12.2020 4:47

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) nevyloučil, že při zhoršení počtů lidí s covidem-19 v nemocnicích bude navrhovat přesun země do přísnějšího, tedy pátého stupně skóre PES. Tuto informaci podaly zpravodajské servery ve čtvrtek. Zmatky, které vládní nařízení provázejí, jsou patrné zejména na sociálních sítích. O to větším překvapením bylo, že s přehledem nejsdílenější a nejvíc lajkovaný příspěvek v posledních dnech publikovala prodejna potravin Lidl. O co šlo? O její otevírací dobu.

Lidl zveřejnil vánoční otevírací dobu. A na internetu málem nastal konec světa
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Jedna z pražských prodejen Lidlu

Anketa

Chcete, aby vláda přes Vánoce a Silvestra otevřela hospody?

32%
68%
hlasovalo: 21165 lidí
Prodejny Lidl se na sociální síti Facebook mohou pochlubit vysokým počtem fanoušků. Ve čtvrtek jich bylo 791 308, což je suma, kterou se může pochlubit jen několik málo profilů v zemi. Admini Lidlu publikují jak klasické a zjevně očekávané slevové letáky, tak například skutečnosti, jimiž se společnost taktéž zabývá.

„Společnými silami se nám podařilo pro vážně nemocné děti získat 37 052 366 korun. Vybranou částku jsme zaokrouhlili na neuvěřitelných 39 000 000 korun. Letošní sbírka Srdce dětem byla zároveň nejúspěšnější veřejnou sbírkou v rámci Giving Tuesday. Děkujeme všem zákazníkům a zaměstnancům!“ uvedli v pondělí. Status si připsal 586 zvednutých palců, pár desítek sdílení a komentářů. O něco nižší počet fanoušků zaujal leták se slevami na mléko nebo tvaroh. Superceny je prý snižují o zhruba dvacet procent.

Příspěvek o otevírací době však byl abnormálně vysoký i na profil Lidlu. „Vážení zákazníci, od 21. 12. do 23. 12. prodlužujeme otevírací dobu pro klidné a pohodové nákupy před Vánoci. Ve čtvrtek 24. 12. bude zavřeno – nejen kvůli nejisté aktuální situaci, ale mimo jiné tím umožníme i našim kolegům v prodejnách, aby strávili poklidně Štědrý den se svými nejbližšími. Děkujeme Vám za pochopení,“ sdělil správce profilu.

Za čtyřiadvacet hodin tato zpráva zaujala skoro sedm tisíc fanoušků, téměř pět tisíc jich oznámení sdílelo. Početný houf se následně přesunul do diskusí, kam se podívaly rovněž ParlamentníListy.cz.

Příspěvek, který dosud budí nevídaný zájem

„Myslím si, že nás vaši zaměstnanci mají za celý rok plné zuby a tři dny volna je pro ně sen,“ uvedla Renáta S. „Bezva, přeji všem prodavačkám klidné Vánoce a děkuji manažerům, že aspoň ti mají rozum na správném místě a umožní, aby si zaměstnanci užili Vánoce doma,“ píše další. „Hlavně si dělejte zásoby, jako kdyby měla být třetí světová válka. Tohle nikdy nepochopím, co ty lidi nutí nakupovat jak šílený. Snad vím, kolik toho sníme za den, a to počítám i návštěvu preventivně, abych měla dát co na stůl. Ty narvaný vozíky mě fascinují,“ opřela se do davů nakupujících jistá Alena Č.

„Tak hlavně aby bylo kolem té 21.00 ještě co nakoupit, občas bývá problém i odpoledne kolem 17,“ přidala se další. „A už je to tady zase. Zase se bude do nekonečna probírat, jestli zavřít – nezavřít. To je jak kolovrátek. Prostě beru na vědomí, že bude zavřeno, a tím to pro mě končí,“ zmínila na dalším místě Ilona. Žen, které přispívaly, byla drtivá většina.

„Jsem pro, aby obchody byly o svátcích zavřené. Ale na benzinkách bude narváno. A mají prodlouženou otevírací dobu. Třeba my jsme na Štědrý den zavírali v 17 hodin, ale teď kvůli covidu v 18 hodin. Štědrý den jsem v práci a takhle se dostanu domu před 19.00. Jsem zvyklá pracovat o víkendech a svátcích, ale fakt mě zaráží, z jakých důvodů jezdí lidi na benzinku, když jsou v neděli obchody zavřené. Jde vidět, že se lidi nudí, a proto jezdí i několikrát za den na benzinku kvůli blbostem. A prodavačky v obchodě lituju. Všichni budou bláznit a po Vánocích pak budou plné popelnice s jídlem,“ uzavřela jiná z komentujících žen.

Doplňme, že pokud bude kvůli koronaviru platit nouzový stav také o Vánocích, vláda ve svém opatření výslovně umožní prodej na Štědrý den dopoledne. Po posledním zasedání kabinetu to novinářům řekl vicepremiér Karel Havlíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…