Lidovci mají nové logo. Pyšní se lípou

14.03.2012 12:00

Stylizovaný lipový list je novým logem KDU-ČSL. Po personální obměně ve vedení strany a po inovaci programu, která byla představena na lednové konferenci, teď přichází strana i s novým grafickým symbolem.

Lidovci mají nové logo. Pyšní se lípou
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

KDU-ČSL doposud využívala logo z roku 1992. Jednalo se o zeměkouli, ke které byl v roce 1996 připojen nápis Klidná síla.

Základem nově představeného loga je lipový list, který byl zvolen jako národní symbol. "Lípa by měla být pro každého Čecha srozumitelným symbolem. Křesťanští demokraté se tím hlásí k vlasti a národní hrdosti. Lípa má pevné kořeny, což vyjadřuje náš vztah k tradicím, sepětí s půdou, s venkovem a s rodným místem,“ vysvětlil předseda Pavel Bělobrádek.

Barva loga byla ponechána v tmavě modré, která vyjadřuje profesionalitu, tradiční hodnoty a serióznost. Modrá je totiž chápána jako barva klidu, stability a souladu. Podkladovou barvou zůstane bílá, popřípadě žlutá, která je symbolem změny a pozitivních očekávání. Dokonalé spojení modré a žluté údajně představuje stranu, která zároveň ctí konzervativní hodnoty, ale je moderní a nebojí se pozitivních změn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tisíce Kč jen za procházku. Chorvati v létě pořádně přitlačí

8:44 Tisíce Kč jen za procházku. Chorvati v létě pořádně přitlačí

Chystáte se letos v létě do Chorvatska? Pak si připravte nemalý finanční obnos i v případě, že budet…