Lidovci na sjezdu: Musíme zpět do sněmovny

01.12.2012 15:05

KDU-ČSL se chystá na návrat do Poslanecké sněmovny, z níž vypadla při volbách před dvěma lety. V příštím roce se chtějí lidovci soustředit na tvorbu volebního programu a na sestavování kandidátek. Podle posledních průzkumů se volební preference KDU-ČSL pohybují kolem potřebných pěti procent. "Naším cílem ale musí být ne být nad pěti procenty, ale blížit se k procentům deseti," řekl předseda lidovců Pavel Bělobrádek na dnešním programovém sjezdu strany v Jihlavě.

Lidovci na sjezdu: Musíme zpět do sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

"Já věřím a jsem přesvědčen, že my musíme chtít vyhrát. Protože kdo nechce vyhrát, nevyhraje," řekl v úvodním projevu. Strana podle Bělobrádka voličům nabízí zodpovědnou solidaritu křesťanských demokratů.

Vláda je neschopná

Díky úsporným opatřením se podařilo stranu finančně stabilizovat a senátní a krajské volby ukázaly, že se jí vracejí voliči, řekl předseda KDU. Členy strany vyzval k jednotě a ke zvýšení aktivity na regionální úrovni. Strana si chce také stanovit nepřekročitelné body, na kterých bude trvat v případných dalších vyjednáváních o koalicích. Lidovci podle něj nesmějí chtít být ve vládě za každou cenu. "Být v opozici není komfortní, ale musíme na to být připraveni," řekl předseda.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Od sjezdu, který se konal před dvěma lety ve Žďáru nad Sázavou, se strana podle Bělobrádka musela vyrovnat s dluhy po předchozím vedení. Odejít muselo 60 procent zaměstnanců. "Jsme na nejlepší cestě být v roce 2014 zcela bez dluhů," řekl.

Bělobrádek kritizoval současnou vládu, protože podle něj dělá kroky, které jsou v neprospěch České republiky a občanů. "Zeštíhlení státní správy - nula. Zavedení pořádku - naopak, stát přestává plnit svoje základní funkce," řekl mimo jiné šéf lidovců.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…