Lidovci na sjezdu: Okamurova obhajoba komunismu je nepřijatelná a znepokojující

02.12.2012 6:24

KDU-ČSL se na svém sjezdu shodla, že výroky neúspěšného kandidáta Tomia Okamury jsou nepřijatelné. Lidovce pobouřila jeho slova na obhajobu komunistického režimu a současné KSČM. Od senátora, který je členem jejich společného klubu s nestraníky, se tak hodlají zcela distancovat.

Lidovci na sjezdu: Okamurova obhajoba komunismu je nepřijatelná a znepokojující
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

"Jeho slova hrubě znevažují oběti represí a perzekucí komunistického totalitního režimu," zaznělo na jihlavském sjezdu strany. Jak informoval server iDnes.cz, v usnesení lidovců stojí, že Okamurovy výroky jsou "nepřijatelné a znepokojující".

Toto usnesení, které navrhl pražský delegát Pavel Mareš, odhlasovala drtivá většina členů strany včetně jejich lídrů. "Stejné usnesení už v týdnu přijala i pražská KDU-ČSL,“ informovala Miroslava Mencová, členka pražského vedení strany.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Nejdemokratičtější systém na světě

Rozbuškou se pro lidovce stal Okamurův blog, na němž senátor vyjádřil své prokomunistické postoje. Uvedl například, současná KSČM je demokratická parlamentní strana, která nikdy neměla podíl na miliardových krádežích jako většina vládních stran. Obhajoval i původní komunistické ideje a Pařížskou komunu z 19. století označil jako nejdemokratičtější systém vůbec.

Lidovci také na sjezdu vyjádřili svou podporu studentům a pedagogům, kteří v jižních Čechách protestují proti nové komunistické radní pro školství.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…