Lidovci představili své priority do voleb: Rodina, škola, krajina

08.08.2017 16:03

Prioritami lidovců ve sněmovních volbách bude zaměření na rodinu, důraz na vzdělávání a inovace nebo péči o krajinu a zemědělskou půdu. Na tiskové konferenci to dnes řekli zástupci vedení KDU-ČSL. Předseda strany Pavel Bělobrádek poznamenal, že symbolem lidoveckého programu je dům pro tři generace, pod jehož jednu střechu patří děti, rodiče i prarodiče. Informaci přinesla ČTK.

Lidovci představili své priority do voleb: Rodina, škola, krajina
Foto: Vít Hassan
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek na sjezdu

Aktuální program podle Bělobrádka vychází z dlouhodobého stranického programu. Poznamenal, že v centru jejich pozornosti jsou rodina a podpora pracujících rodičů. Strana chce voliče přesvědčit i důrazem na vzdělávání a inovace nebo na péči o krajinu a zemědělskou půdu. Zvýšit by chtěli platy učitelů. „Bez kvalitního učitele nemůže být kvalitní vzdělávání,“ poznamenal Bělobrádek. Dodal, že za zásadní lidovci považují ukotvení v Evropské unii a v Severoatlantické alianci.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Voliče bude chtít strana přesvědčit také podporou dostupného bydlení. Přes Státní fond rozvoje bydlení by chtěli nabídnout obcím peníze na výstavbu bytů s regulovaným nájemným, řekl místopředseda strany Jan Bartošek.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Lidovci už na začátku srpna představili volební heslo Zodpovědně, současně oznámili volební lídry, kterými jsou především současní poslanci. Původně chtěla jít strana do voleb společně s hnutím Starostové a nezávislí, chystaná koalice ale padla kvůli obavě z nedostatku hlasů. Kritici projektu se obávali toho, že by požadovaných deset procent voličů projekt nezískal, a KDU-ČSL by se tak do parlamentu nedostala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …