Lidovci se zlobí. Jejich předseda není populární, takže výzkum stojí za...

20.09.2013 11:15

Společnost STEM vydala ve čtvrtek průzkum popularity politiků. Zveřejněná čísla nejspíš nepotěší nedávnou sněmovní pravici, jejíž představitelé s několika čestnými výjimkami skončili v hloubi pole. A na prvních příčkách se ocitla značně neobvyklá jména.

Lidovci se zlobí. Jejich předseda není populární, takže výzkum stojí za...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Padesátiprocentní popularitu překonal jediný politik, a to hned takový, který v předchozích průzkumech vůbec nefiguroval. Předseda odbornické vlády Jiří Rusnok získal padesát dva procent a stal se nejpopulárnějším politikem.

O šest procent níže se na děleném druhém místě nachází první místopředseda ČSSD Michal Hašek a senátor Tomio Okamura, který vede do voleb své hnutí Úsvit přímé demokracie. Těsně za nimi skončil předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka a dále další člen vedení „oranžových“ Lubomír Zaorálek.

Zvláštní

S rovnými čtyřiceti procenty jej následuje další z lídrů nových stran, ucházejících se o vstup do sněmovny. Miliardář Andrej Babiš, předseda ANO. Až za ním se umístila trojice nejpopulárnějších politiků nedávné pravicové koalice. Karel Schwarzenberg, Jiří Pospíšil a Miroslava Němcová si připsali zisky v rozpětí 35 - 37 procent.

Na dně výzkumu se kromě Karolíny Peake nebo Víta Bárty objevil rovněž předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek (18 procent). Jeho strana tak s jednodenním zpožděním na svém Facebooku uvedla, že výzkum STEMu je tudíž zvláštní. "Tyto výsledky jsou přinejmenším poněkud zvláštní. Co si o tom myslíte vy?" zeptal se správce skupiny. "Pokud by byl výzkum opravdu věrohodný, odpovídalo by to výsledku prezidentské volby. Pokud věrohodný není, tak nevím, čemu to odpovídá, protože je to hotový guláš. Asi není z čeho vybírat a slušní jsou krátce nebo málo vidět," odpověděla vzápětí fanynka.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…