Lidové noviny komentují sjezd SPOZ: Ať si Zeman ohlídá pana Lukoila

25.03.2013 8:09

Miloš Zeman na sjezdu SPOZ přispěl k debatě briskní úvahou, že volební potenciál SPOZ lze spočítat jednoduchým vzorečkem - od padesáti pěti procent, které získal on v prezidentských volbách, odečíst zhruba 25-30 procent, které průzkumy věští ČSSD. Podle komentátora Lidových novin Zbyňka Petráčka je to hodně optimistická vize. Logo Miloše Zemana totiž nejspíš zapůsobí mnohem méně, než jeho charisma.

Lidové noviny komentují sjezd SPOZ: Ať si Zeman ohlídá pana Lukoila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Do čela SPOZ byl zvolen Zdeněk Štengl

Zemanovci prý rozhodně tak skvělé vyhlídky nemají. Fakt, že předsedou strany se stal bývalý policista, nemusí vadit. Koneckonců jeden bývalý policista nám dělá ministra vnitra. Problémem není ani to, že spolustraníky prohlašuje za apoštoly, kteří mají „nést myšlenky našeho prezidenta“. Koneckonců ani zmíněný ministr vnitra se netají tím, že se hlásí k poselství Ježíše Krista.

To, že na sjezd dorazily „voskové figuríny“ z muzea Zemanovy vlády jako Miroslav Grégr, Jan Fencl nebo Miroslav Šlouf, může podle komentátora působit dokonce legračně.

Horší už to podle Petráčka je s tím, že prvním místopředsedou strany, která chce být parlamentní, je Martin Nejedlý. Zástupce české pobočky firmy Lukoil na takto vysoké pozici je prý daleko za hranou toho, jak se ODS v devadesátých letech přátelila s bratry Helbigovými. Miloš Zeman ji za to tehdy právem kritizoval. Nyní by si, podle Petráčka, měl čestný předseda SPOZ tím spíše hlídat „pana Lukoila“. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…