Lidovecký místopředseda čelil hněvu čtenářů za ubytovny i soudy

17.12.2013 18:29

Poslanec Jan Bartošek (KDU-ČSL) odpovídá na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. V jednom z nich zdůrazňuje, že dotazy nepřeskakuje a rozhodně neodpovídá jen na ty, které mu jsou milé. Stranou nezůstala ani problematika českých soudů a sociální politiky státu.

Lidovecký místopředseda čelil hněvu čtenářů za ubytovny i soudy
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

Poslanec Jan Bartošek je stínovým ministrem práce a sociálních věcí za KDU-ČSL. Přesto odpovídá i na dotazy, které se týkají jiných oblastí, např. nezávislosti soudů a ustavení jejich komory. V Česku totiž soudcovskou komoru ustavenou nemáme, máme pouze Soudcovskou unii a Bartošek čtenáři vystupujícímu pod jménem Dědek poděkoval za podnět k dalším úvahám.

Odpovídám na všechny dotazy

„Soudcovská komora u nás není, ale je Soudcovská unie. Ta by mohla být dobrým základem budoucí komory. Je to tedy jen otázkou statutu takové organizace. Já osobně mám na starost sociální oblast, ale předpokládám, že jste kontaktoval i kolegy, kteří mají na starost oblast justice a Ti se budou touto problematikou zabývat a já jim budu rád, pokud toto vyhodnotí jako téma hodné pozornosti, pomáhat,“ odepsal Bartošek.

Odmítl však kritiku tazatele, že některé dotazy přeskakuje a odpovídá jen na ty, které mu vyhovují. Odpovídá prý na všechny, které na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz vidí.

Odpovědi si můžete přečíst ZDE.

Následně odpovídal i na dotaz, jenž se týkal sociální problematiky, konkrétně drahých sociálních ubytoven, které často stojí v problémových lokalitách českých měst. Podle Bartoška je to problém, který by se mohl podařit vyřešit. Předložil dokonce i konkrétní představu, jak k vyřešení dospět.

„Tyto praktiky skončí ve chvíli, kdy se obnoví terénní práce, která prověří reálné poskytování ubytovacích služeb, a kdy se stanoví také maximální příspěvek na bydlení. Můj expertní tým má strategii zpracovanou a pracujeme na její realizaci,“ ubezpečil Bartošek čtenáře vystupujícího pod přezdívkou „Fifi“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…