Lubomír Zaorálek má průšvih. A bude ho žehlit zřejmě Hamáček

03.07.2018 18:23

Někdejší ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) před pár dny varoval před vietnamskou mafií, která podle jeho názoru představuje riziko pro Českou republiku. Mafie prý zneužívá vietnamské studenty, kteří míří do Česka. Věc pokračuje.

Lubomír Zaorálek má průšvih. A bude ho žehlit zřejmě Hamáček
Foto: Archiv MW
Popisek: Marcel Winter, někdejší předseda Česko - vietnamské společnosti

Exministr zahraničí Lubomír Zaorálek před pár dny varoval, že České republice hrozí nebezpečí ze strany Vietnamu, přesněji řečeno ze strany vietnamské mafie. Podle Zaorálka mafiáni zneužívají studentská víza k tomu, aby do ČR dostali své lidi a tady s jejich pomocí např. vyráběli drogy. Tyto drogy pak distribuují dál do Německa.

Čestný předseda Česko-vietnamské společnosti Marcel Winter se proti Zaorálkovým slovům ohradil a vyjádřil naději, že se celá věc snad brzy vyřeší. Kdyby se rychle nevyřešila, mohlo by se prý stát, že Jan Hamáček (ANO) jako ministr vnitra bude prověřovat problém Jana Hamáčka v roli ministra zahraničí. Předseda ČSSD Hamáček v tuto chvíli sedí na dvou ministerských židlích a právě vietnamská kauza by po něj mohla být dost komplikovaná.

Zvlášť, když se k celé věci vyjádřilo i vietnamské velvyslanectví v Praze, z něhož přišla protestní nóta.

„Velvyslanectví Vietnamu předalo 2. července MZV oficiální protestní nótu proti urážlivým a lživým výrokům předsedy zahraničního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR poslance Lubomíra Zaorálka, který označil stát Vietnam za organizovaný zločin a bezpečnostní riziko prvního řádu, ale také uvedl, že studentská víza jsou nejlepším nástrojem, jak dostat zločince do ČR. Proti těmto výrokům poslance Lubomíra Zaorálka protestuje i naše celostátní Česko-vietnamská společnost a žádáme jeho veřejnou omluvu Vietnamu i Vietnamcům, protože se u nás nejlépe integrovali, studují zde již 63 let a i v současnosti patří mezi nejlepší absolventy základních, středních, ale zejména vysokých škol. Vietnamští studenti nikdy žádnými zločinci nebyli a nejsou. Protestní nótu velvyslanectví Vietnamu převzal na MZV vedoucí odboru Asie Martin Klepetko, který je bývalým velvyslancem ČR ve Vietnamu,“ oznámil Marcel Winter.

K tiskové zprávě, kterou má server ParlamentníListy.cz, Winter přidal také fotografie některých vietnamských studentů, kteří i díky studentským vízům dosáhli v České republice velkých studijních úspěchů.

Marcel Winter doslova napsal:

VELVYSLANECTVÍ VIETNAMU V ČR PŘEDALO MZV PROTESTNÍ NÓTU PROTI VÝROKŮM L. ZAORÁLKA

Velvyslanectví Vietnamu předalo 2. července MZV oficiální protestní nótu proti urážlivým a lživým výrokům předsedy zahraničního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR poslance Lubomíra Zaorálka, který označil stát Vietnam za organizovaný zločin a bezpečnostní riziko prvního řádu, ale také uvedl, že studentská víza jsou nejlepším nástrojem jak dostat zločince do ČR. Proti těmto výrokům poslance Lubomíra Zaorálka protestuje i naše celostátní Česko-vietnamská společnost a žádáme jeho veřejnou omluvu Vietnamu i Vietnamcům, protože se u nás nejlépe integrovali, studují zde již 63 let a i v současnosti patří mezi nejlepší absolventy základních, středních, ale zejména vysokých škol. Vietnamští studenti nikdy žádnými zločinci nebyli a nejsou. Protestní nótu velvyslanectví Vietnamu převzal na MZV vedoucí odboru Asie Martin Klepetko, který je bývalým velvyslancem ČR ve Vietnamu.

Marcel Winter

Čestný předseda Česko-vietnamské společnosti

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…