Luboš Palata: Západ zvolil „polokapitulaci"

17.09.2014 8:30

Západ a Ukrajina podle komentátora MF Dnes zvolily „polokapitulaci“, protože se Západu nechce bojovat. Luboš Palata v tom nachází podobnost se situací Československa v roce 1938. V komentáři ale poukazuje na to, že sice existuje naděje a Putin se spokojí s Krymem, ale věřit tomu prý nelze.

Luboš Palata: Západ zvolil „polokapitulaci"
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Předák setniny křičí: „Sláva Ukrajině.“

„Vladimir Putin není Adolf Hitler, Ruská federace není Třetí říše…“ píše Luboš Palata, ale jedním dechem dodává, že různé podobnosti by se daly najít, a to především mezi Ukrajinou a situací Československa v roce 1938.

„Především v tom, že se Západu nechce bojovat proti Rusku, které okupovalo část ukrajinského území, vyslalo své vojáky na východ Ukrajiny a dává Ukrajině i Evropské unii pod hrozbou ještě rozsáhlejšího použití síly další a další podmínky. A my, Západ ‚polokapitulujeme‘." To vše podle komentátora MF Dnes ve snaze zachovat tvář sobě i proevropské Ukrajině.

Existuje naděje, že Putin ustoupí

„Hrajeme tedy o čas a ve vojenské strategii se tomu říká taktický ústup. Platnost asociační dohody EU s Ukrajinou jsme odsunuli o rok, Kyjev včera odsouhlasil, že na tři roky mají separatisté na východní Ukrajině volnou ruku…“

Palata dále uvádí, že existuje naděje, že Putin, kterému se prý už hroutí ekonomika, ustoupí. „Přijme naši ‚polokapitulaci‘, milostivě se spokojí s Krymem a Kyjev ponechá, aby snil dál svůj evropský sen. Věřit tomu však nelze. Je třeba se připravit. Na ještě horší časy,“ míní komentátor.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…