Lže! Babiš se vyjádřil k Rakušanovi. Co to říkal? Zabolí

01.10.2021 13:38

„Rakušan lže”. S takto jednoznačným prohlášením reagoval premiér Andrej Babiš pro ParlamentníListy.cz na otázku ohledně tvrzení šéfa hnutí STAN, že ho současný předseda vlády před lety prosil, aby kandidoval jako lídr za ANO. Premiér přidal i podrobnosti o údajném sledování.

Lže! Babiš se vyjádřil k Rakušanovi. Co to říkal? Zabolí
Foto: Facebook
Popisek: Premiér Andrej Babiš v pořadu Čau lidi

Lídr hnutí STAN a kandidát koalice PirStanu Vít Rakušan vpálil šéfovi hnutí ANO a premiérovi Andreji Babišovi, že ho prý před lety zkoušel přemlouvat, aby za ANO kandidoval jako lídr v krajských volbách. Rakušan reagoval na Babišova slova o tom, že STAN jsou politické prostitutky. 

Anketa

Je podle vás Viktor Orbán diktátor?

6%
82%
hlasovalo: 29730 lidí

„Já jsem v roce 2014 dostal po úspěchu v komunálních volbách v Kolíně nabídku od Babiše, abych se stal lídrem ANO v krajských volbách v roce 2016. Ale to jsem odmítl, protože už tehdy jsem věděl, co je zač,” uvedl Vít Rakušan.

Tím ale celá věc zdaleka nekončí. Premiér Babiš nezůstal stranou a vytáhl věc, na kterou se už trochu zapomnělo. Slova o údajném sledování. 

„Pan Rakušan samozřejmě opakovaně lže. Minule lhal, že jsem ho měl nechat údajně sledovat, aby se nakonec ukázalo, že v rámci soudního procesu s hejtmanem Půtou za korupci, že on nechával sledovat. Psali to v nějakém libereckém tisku. Takže sledování jsou spíš nabídky STANu,” vystřeli předseda vlády na Víta Rakušana.

A co řekl Andrej Babiš k údajné nabídce kandidatury? „To mě velice pobavil, protože zájem, aby kandidoval na primátora za naše hnutí v Praze, měl pan Bartoš, což dávno dosvědčily dvě novinářky. On tehdy tvrdil, že to byl vtip, ale o žádný vtip nešlo. Opak je pravdou, on nabízel mně, že bude za ANO kandidovat. To asi k těm nabídkám,” poznamenal Andrej Babiš pro ParlamentníListy.cz.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…