Lžete. Boj o 300 tisíc mezi Piráty a Gazdíkem. Zasmrdělo veřejně

02.11.2021 12:24 | Ze sítí

V koalici Pirátů a STAN se rozhořel spor ohledně předvolební kampaně v Libereckém kraji. Petr Gazdík ze STAN totiž v ČT24 moderátorce Barboře Kroužkové pověděl, že kandidát Pirátů pro Liberecký kraj Tomáš Martínek „vydával svoje noviny za celkem 300 tisíc korun. On měl svojí kampaň, to byla součást té dohody.“ Pirát Martínek ovšem na tato slova reagoval po svém, Gazdík prý veřejnost uvedl v omyl. K přátelské atmosféře v koalici tato výměna zřejmě nepřispěje.

Lžete. Boj o 300 tisíc mezi Piráty a Gazdíkem. Zasmrdělo veřejně
Foto: Repro ČT24
Popisek: Petr Gazdík

Gazdík svá obvinění vznesl ve včerejším rozhovoru s moderátorkou Barborou Kroužkovou na stanici ČT 24. Netrvalo dlouho a proti vyřčeným slovům se ohradil právě pirátský exposlanec Tomáš Martínek, který si prý v Libereckém kraji zařídil předvolební noviny.

„K reakci na Petra Gazdíka na ČT24 bych jen podotkl, že žádné noviny za 300 tisíc jsem nevydával. Asi měl Petr Gazdík na mysli dopis Ivana Bartoše podporující lídry obou stran za zhruba polovinu zmíněné částky, který byl po schválení koaliční radou rozesílán STAN až po novinách SLK,“ napsal Martínek s tím, že mohlo jít o pouhý Gazdíkův omyl.

 

Na to reagoval svým dotazem novinář Prokop Vodrážka z Deníku N. „Dnes mi říkal pan Farský, že to byl dopis do všech domácností na Liberecku s vaší fotkou, celkově na propagaci Vás jako kandidáta Pirátů v SLK regionu 300k. To není pravda?“

 

Podle Martínka to ale bylo jinak: „Dopis včetně objednání a rozeslání řešili lidé ze STAN a koaličně vydaná částka byla poloviční, mně do schránky v Libereckém kraji nedorazil. Z jedné strany byl dopis Ivana Bartoše podporující mne a Jana Farského. Z druhé strany můj dopis podporující koalici. Až jako reakce na SLK,“ připustil nakonec, že se nějaká tiskovina tohoto ražení rozesílala.

Martínek nakonec svůj výstup na Twitteru hájil tím, že se musí bránit, pokud o něm Gazdík v pořadu ČT24 šíří zavádějící informace.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…