Lživá svoboda je časovaná bomba, cituje Petr Hájek význačného hodnostáře. Současný Západ nám prý přinese smrt

01.02.2015 19:29

Válka na život a na smrt. Těmito slovy Petr Hájek líčí na svém webu Protiproud válku mezi Západem a Ruskem, přičemž život vidí na straně Ruska. Tato válka totiž není jen válkou o suroviny a o ovládnutí světové ekonomiky, o což hraje Západ, ale také o mravní hodnoty opírající se o náboženství a o rodinu jakožto svazek muže a ženy. To jsou hodnoty, které Rusko brání před lživě vysvětlovanou svobodou. Slova ovšem nepatří samotnému Hájkovi, měl je pronést v ruském parlamentu patriarcha moskevský a celé Rusi Kirill.

Lživá svoboda je časovaná bomba, cituje Petr Hájek význačného hodnostáře. Současný Západ nám prý přinese smrt
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

Obnovená studená válka mezi Západem a Ruskem má podle Hájka i svůj duchovní rozměr a v tomto smyslu ji lze chápat jako válku na život a na smrt, protože co je život stojící na relativizaci hodnot, kterou vyznává Západ. Proti tomu stojí ruský stát po boku s pravoslavnou církví, která se podle Hájka ruku v ruce snaží mravní hodnoty hájit.

Naši kněží se na mnoho nezmůžou, zato moskevský patriarcha...

Autor se to snaží ukázat na příkladu. Před nějakou dobou na půdě Evropského parlamentu promluvil papež František. Proč? Protože si často protiřečil a vlastně nic kloudného neřekl, alespoň podle Hájkova názoru. Tento stav prý vyhovuje i médiím, která díky oslabení tradičních hodnot se společností manipulují v obrovském měřítku. Proto také papeže za jeho projev tolik oslavovala. Čeští biskupové se podle autora zmůžou jen na protesty proti pochodu Prague Pride, ale jinak jdou po boku s médii.

Proti tomu stojí patriarcha moskevský a celé Rusi Kirill, který rovněž promluvil na půdě ruského parlamentu. A naše média o tom mlčí, protože se jim jeho jasná a nevyhýbavá slova nehodí do krámu.  

Celý text si přečtěte ZDE.

"Myšlenka absolutní hodnotové priority svobody na úkor hodnot mravních se pro západní civilizaci stala časovanou bombou, jejíž ničivý výbuch vidíme v plné míře teprve my, lidé 21. století. Naši předkové, kteří byli nadšeni a okouzleni otázkou svobody, nezodpovědně podporovali nejrůznější novoty i v oblasti zákonodárství, aniž by se zamysleli nad tím, že absolutní svoboda volby, odtržená od mravnosti, je pro člověka i pro společnost smrtelně nebezpečná. Můžeme vidět, v jaká dramata se časem mění lživě pochopená svoboda. A vše je způsobeno tím, že z vědomí a myšlení lidí se vytrácí smysl pro spravedlnost a pravdu. Následky takového dobrovolného odklonu od křesťanských hodnot jsou pro lidskou společnost ničivé, bez nich se stává neschopna další smysluplné existence," prohlásil Kirill před ruskými poslanci.

Chování lidí je podle duchovního ohraničeno právě toliko psanými zákony a do nich pronikají škodlivé prvky, které kazí mládež a ničí tradiční manželství. Patří sem i uzákonění eutanazie a jiné nepřirozené prvky. Tyto nepřirozené prvky jsou podle patriarchy Rusku vnucovány zvenčí a země se jim musí bránit, aby nezahynula.

Základní pilíře Ruska

Patriarcha celé Rusi se následně zamyslel nad tím, na jakých hodnotách tedy Rusko přesně stojí. Posloužilo mu k tomu ohlédnutí do historie země. Ve Staré Rusi to byla křesťanská víra, kterou je třeba chránit. V carských dobách se pak z Ruska stala mocnost, a tou by měla zůstat i dnešní moderní země. V hektických revolučních dobách se přidalo úsilí o sociální spravedlnost a po pevném ukotvení Sovětského svazu charakterizovala tamní lid solidarita. A nakonec nové Rusko obnovuje svou důstojnost. To je poslední ze stěžejních hodnot.

Protože hovořil na půdě parlamentu, zdůrazni,l že i politické soupeření má své meze a v konečné fázi by mělo vést k dosažení harmonie, která pomůže celé zemi. Úkolem politiků je prý také udržovat zmíněné hodnoty v rovnováze. "Tuto hodnotovou základnu by neměla narušovat ani jedna ruská politická strana, protože když to učiní, Rusko přestane existovat," varoval přední duchovní vůdce země.

Aby se ale nezdálo, že je v Rusku vše jen růžové, Kirill upozornil na hrozivě vysoký počet potratů. S tím je podle něj třeba něco dělat. Za rozhodnutím zabít nenarozené dítě stává materiální nouze, tlak rodiny nebo doporučení lékařů. Celé věci by mohlo pomoci, kdyby byly zakázány reklamy na potrat a tento zákon byl vyjmut z veřejného zdravotního pojištění.

"Je ještě jedno důležité téma, jež bych tu ještě dnes chtěl zmínit, a to je situace křesťanů na Blízkém východě a v severní Africe. Tamní křesťané byli fakticky ponecháni napospas osudu a stávají se obětí pronásledování ze strany extremistů. Absolutně bezprecedentnímu tlaku a útisku čelí naši bratři a sestry v Sýrii a v Iráku. Křesťané masově opouštějí Blízký východ – místo, kde křesťanství vzniklo. Taková situace hrozí úplnou ztrátou křesťanské přítomnosti v celé oblasti," zdůraznil v závěru patriarcha moskevský a celé Rusi Kirill. I těm musí celé Rusko pomáhat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…