MF DNES se mě snaží trapně a zoufale poškozovat, tvrdí Barták

02.07.2012 19:31

Bývalý náměstek ministra obrany Martin Barták se pustil do MF DNES a pplk. Karla Daňhela kvůli tvrzením, že tlačil na nákup letounů CASA. Podle něj dokumenty, které deník zveřejnil, jasně ukazují, že tomu tak nebylo a jeho slova jsou překrucována.

MF DNES se mě snaží trapně a zoufale poškozovat, tvrdí Barták
Foto: wikipedie.cz
Popisek: Bývalý ministr obrany Martin Barták

„Listiny, které Mladá fronta Dnes zverˇejnila na svém zpravodajském serveru, vu°bec nenaznacˇují nic z toho, co redaktor píše ve svém cˇlánku. Jde o interní dokumenty vypracované v rámci prˇipomínkového rˇízení, a jedná se pouze o prˇipomínky mých odborných sekcí k prˇedloženému materiálu, jež mají pouze doporucˇující charakter,” píše Barták.

Soud mi dal za pravdu, tvrdí Barták

Trapná a zoufalá snaha MF DNES o zkompromitování Bartáka je podle něj dokázána například tím, že deník nezveřejnil v plném znění jeho prohlášení, přestože to on sám několikrát žádal.

To, že má Barták pravdu, potvrdil podle bývalého náměstka například i Vrchní soud v Praze. “Ten totiž nezamítl žalobu na ochranu osobnosti z důvodu, že by do zásahu do mých chráněných zájmů nedošlo, ale pouze pro formální vadu,” uvádí Barták a žádá MF DNES, aby zveřejnila dokumenty, o něž svá tvrzení opírá.

„Další únik z policejního spisu směrem k redaktorům Mladé fronty Dnes jsem oznámil hlavnímu vyšetřovateli případu CASA pplk. JUDr. Jiřímu Mazánkovi. Doufám, že i přes zvláštní status Jana Kroupy tentokrát odpovědné osoby nezametou tento únik pod koberec,” uvádí Barták s tím, že doposud se tak stalo vždy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…