Má vlast. Tak se prý má jmenovat Minářova strana, ten to popírá

10.10.2020 13:01

O tom, jak expředseda spolku Milion chvilek Mikuláš Minář pojmenuje „svou“ novou politickou stranu, se spekuluje. Podle Novinek se mezi opozicí šíří, že by mohla nést název „Má vlast“. Minář to však odmítá.

Má vlast. Tak se prý má jmenovat Minářova strana, ten to popírá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mikuláš Minář

 

„Takových spekulací je a bude,“ reagoval Minář na možný název „své“ strany Má vlast. S tou plánuje prý největší kontaktní kampaň v dějinách ČR. Mohli by společně prý zužitkovat Čižinského projekt pro sněmovní volby pod názvem 3000 statečných. Tato iniciativa má od 8. ledna zaregistrovánu právě doménu mavlast.cz.

Na stejnou otázku byl proto dotazován také poslanec a nynější lídr Prahy sobě Jan Čižinský, s nímž Minář už nějakou dobu vyjednává. „Váš zdroj má bohužel špatné informace,“ řekl Čižinský ke spekulacím o názvu „Minářovy strany“.

Minář je některými politiky kritizován za to, že volal po sjednocení opozičních stran, avšak novou stranou prý politickou scénu spíše víc rozdrobí. „Mé rozhodnutí může naopak opozici sjednotit,“ poukázal Minář na to, že vznikne řada koalic, jelikož se strany budou cítit ohroženy.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…