Mačetový útočník popsal v dopise útok. Samková už ho nehájí

14.12.2012 14:50

Nečekaný vývoj nabralo neveřejné hlavní líčení s pěti obžalovanými v případu takzvaného mačetového útoku v Novém Boru, při němž byli zraněni tři lidé. Vězeňská služba zachytila dopis jednoho obžalovaného, který psal svému bratrovi do jiné věznice. Antonín Sinu v dopise částečně popsal, co se loni v srpnu při útoku stalo.

Mačetový útočník popsal v dopise útok. Samková už ho nehájí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Romové

Hlavní líčení bylo odročeno na 18. ledna příštího roku. "Poukazoval na to, jakým způsobem kdo útočil, jakou zbraní, a především poukázal na účast obžalovaných na místě činu," uvedl státní zástupce Radim Kadlček.

Obhájkyni o dopise neřekl

Podle předsedkyně senátu Evy Drahotové dnes Sinu u soudu potvrdil, že dopis napsal. Chtěl uvést další podrobnosti, vypovídat ale nemohl. "Upustili jsme od výpovědi, než bude mít obhájce," konstatovala soudkyně. Sina stejně jako další tři obžalované dosud obhajovala Klára Samková.

Tvrzením v dopise se ale dostal Sinu do rozporu s tím, co vypovídají další obžalovaní. Někteří tvrdí, že na místě útoku ani nebyli. "Mně nezbylo nic jiného než se vzdát obhajoby Antonína Sina," řekla obhájkyně Klára Samková.

Dopis zadržela vězeňská služba už před třemi týdny a kromě soudu o tom informovala i obžalovaného Sina. "Jsem rozčarovaná, že jsem se to dozvěděla až dnes. Sinu mi to neřekl, ačkoliv mi normálně psal," uvedla obhájkyně.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…