Mach znovu kandiduje na předsedu Svobodných. Prý uposlechl hlas veřejnosti

11.11.2017 13:51

Zakladatel Svobodných a bývalý europoslanec Petr Mach, který po říjnových sněmovních volbách odstoupil z vedení strany, se bude o funkci předsedy znovu ucházet. Šéfa strany mohou volit členové Svobodných prostřednictvím internetu od 12. do 18. listopadu. V pátek to oznámila mluvčí Petra Macha Kateřina Kašparová.

Mach znovu kandiduje na předsedu Svobodných. Prý uposlechl hlas veřejnosti
Foto: Vít Hassan
Popisek: Europoslanec Petr Mach na Václavském náměstí při oslavách 28. října

Mach uvedl, že uposlechl stovky e-mailů a vzkazů s výzvou k pokračování ve funkci. „Ačkoliv jsem po prohraných volbách do Sněmovny avizoval, že nejspíš nebudu už kandidovat na předsedu strany, vyslyšel jsem tyto hlasy a využil jsem poslední den lhůty, abych se přihlásil,“ řekl Mach.

Mach vede Svobodné od jejich vzniku v roce 2009. Funkci poslance Evropského parlamentu za Svobodné opustil letos v létě kvůli tomu, aby se mohl naplno věnovat kampani své strany pro sněmovní volby.

Server Echo24.cz také informoval o tom, že Svobodné by rád Mach nadále vedl jako liberálně-konzervativní stranu. „Úcta ke svobodě mě vede k odmítání vysokých daní, privilegií, dotací a nadměrných regulací,“ upřesnil a dodal, že ve Svobodných nevidí místo pro zvrhlé názorové směry, jako jsou pozitivní diskriminace nebo rasismus.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…