Maďaři převezli uprchlíky. Podívejte se jak

03.09.2015 14:39

Na vlakovém nádraží v Budapešti čekaly tisícovky uprchlíků na to, až Maďarsko opět nádraží otevře a přistaví vlaky, které je odvezou do Německa. To se přesně stalo, až na to, že vlak je místo do Německa odvezl do obce Bicske, odkud je začaly rozvážet autobusy do uprchlických táborů. Informují Novinky.cz

Maďaři převezli uprchlíky. Podívejte se jak
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci v mezinárodním vlaku v Břeclavi ještě v klidu sedí, za chvíli je vyvede policie

Dnes ráno otevřeli nádraží v Budapešti, na kterém stál jediný vlak. Uprchlíci, kteří na něj zoufale čekali, se do něj okamžitě nahrnuli v přesvědčení, že je odveze do Německa. „Běženci se mezi sebou bijí a doslova po sobě šlapou. Situace je život ohrožující,“ uvedla televize M1.

Vlak, který jel do města Šoproň, následně odjel i s migranty. Nikdo z uprchlíků však nevěděl, co je čeká, a tak přišlo velké překvapení, když vlak zastavil zhruba 40 kilometrů od Budapešti ve městě Bicske. Tam podle agentury MTI čekala policie s autobusy a nyní migranty sváží do uprchlických táborů.

Proti tomu samozřejmě migranti protestují, odmítají opustit vlak a za skandování „No camp“ se někteří vrhají i do kolejí.

Celý text zde

Na nádraží v Budapešti následně přistavili další vlak, přičemž se ale informace o tom, co se stalo s tím prvním, roznesla mezi uprchlíky, a tudíž do něj nikdo nechtěl nastoupit. Nakonec jich však pár desítek vlakem odjelo.

„Na nádraží opakovaně hlásí, že ve čtvrtek nepojede žádný vlak do západní Evropy, ale v chaosu a hluku to nikdo neslyší,“ informoval reportér televize M1.

Vedení drah oznámilo, že dnes žádná souprava do západní Evropy nepojede. Údajně se jedná o rozhodnutí z důvodu „bezpečnosti provozu“. Vnitrostátní linky však normálně fungují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…