Maďarští pumpaři jsou zoufalí: Účtovat dvoje ceny, to je neproveditelné

27.05.2022 22:21

V Maďarsku by se ode dneška mělo tankovat za dvojí ceny. Za regulovanou by pohonné hmoty měli mít jen majitelé vozů s maďarskou značkou. Pumpaři však lamentují, že tankování za dvojí ceny je neproveditelné. Píše to server Novinky.cz.

Maďarští pumpaři jsou zoufalí: Účtovat dvoje ceny, to je neproveditelné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stojan čerpací stanice

„Pokud by měl zaměstnanec čerpací stanice kontrolovat každý vůz, vzniknou fronty dlouhé několik kilometrů,“ uvedl k novému opatření v Maďarsku zástupce maďarského svazu nezávislých čerpacích stanic Gábor Egri. 

Ceny by přitom měly být od dnešního dne rozdílné – a to tak, že regulovaná cena je 480 forintů, kdežto cena pro cizince je na výši 700 forintů za litr. Jak však upozorňuje Egri, zaměstnanec čerpací stanice může zjistit až v průběhu tankování, že se jedná o zahraniční vůz a nenadělá s daným případem nic. 

Realizovatelný podle něj není ani ten návrh, kdy by měla být rozdělena tankovací místa na regulovaná a ta s tržními cenami. Egri pak odmítá i to, že by pumpaři měli kontrolovat technické průkazy. Na to podle něj nemají oprávnění.

Šéf maďarského úřadu vlády Antal Rogán zároveň připouští, že kvůli dvojím cenám pohonných hmot se Maďarsko může dostat do sporu s Evropskou unií. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…