Magda Vášáryová zaperlila ještě více, než obvykle. Šmíra, blábolí nesmysly, neudržel se komentátor

28.11.2017 22:33

Podle diplomatky a političky Magdy Vášáryové nebyly výsledky voleb v Česku vůbec překvapivé. „Bylo jasné, že Babiš míří za suverénním vítězstvím a do sněmovny se dostane řada nových stran. Ukazuje to zmatek a nerozhodnost v hlavách českých voličů,“ řekla.

Magda Vášáryová zaperlila ještě více, než obvykle. Šmíra, blábolí nesmysly, neudržel se komentátor
Foto: archiv
Popisek: Mgr. Magdaléna Vášáryová, diplomatka, exposlankyně NR SR

Co Vášáryovou nejvíce štve, je prý srovnávání Babiše s Mečiarem. „Mečiar byl odnikud a psychicky nemocný. Babiš je vzdělaný synáček vysoce postaveného člověka, žil v zahraničí, umí jazyky. S Mečiarem má společného maximálně to, že oba mají mladou atraktivní blondýnku,“ řekla s tím, že teď se máme skvěle a místo toho, abychom se snažili mít v Evropě pevnější postavení, jdeme opačnou cestou.

Další zajímavý názor vyjádřila Magda Vášáryová ke straně SPD. „Za touto stranou Tomia Okamury jsou podnikatelé a peníze z Ruska,“ sdělila politička.

Co se týká migrační krize, je prý potřeba nastavit normální migrační politiku. Bez imigrantů se podle Vášáryové těžko v budoucnu podaří dosáhnout hospodářského růstu. „Způsob, jakým se zde řeší utečenecká krize, představuje obrovské selhání naší společnosti,“ sdělila s tím, že házet do jednoho pytle ekonomické migranty s utečenci, kteří prchají před válkou, je nelidské.

Na závěr se nezapomněla vyjádřit ani k prezidentským volbám, domnívá se totiž, že pokud by tyto volby vyhrál Zeman a svůj post tak obhájil, bude to pro Česko pořádný malér.

„Voliči můžou z piety zvolit Miloše Zemana, vydat se s ním na Východ a k tomu mít za rok státní pohřeb. Anebo pana Drahoše, který je dnes z mého pohledu důstojný a distingovaný pokladač věnců,“ uzavřela politička Vášáryová, která prý podpoří v boji o Hrad Michala Horáčka.

Na slova Magdy Vášáryové nevěřícně reagoval spisovatel Vladimír Pelc na svém blogu na webu VašeVěc.cz. Podle jeho názoru bylo její sdělení hodné způsobů pražské kavárny, bez důkazů, bez konkrétních ekonomických dat, pouze s ideologickým balastem.

„Že bez migrantů nedosáhneme hospodářského růstu? Hospodářský růst se v budoucnosti bude vázat na progresivní změny techniky, technologie, informatiky, které spíše budou živou pracovní sílu z některých obslužných činností vytěsňovat,“ upřesnil Pelc.

Jako vážné obvinění považuje Pelc i tvrzení, že za Okamurou jsou peníze z Ruska. „Paní Vášáryová žádný důkaz ke svému tvrzení neuvedla, se svým obviněním se měla spíše obrátit na orgány činné v trestním řízení. Pokud tak neučiní, je zřejmé, že jenom blábolí nesmysly,“ rozčílil se Pelc.

To, že voliče nařkne, že jsou nerozhodní a mají zmatek v hlavě, jen ukazuje, že zmatek má v hlavě autorka takového hodnocení. „Zmatek proto, že jako ideová souputnice, která nechápe, že v demokratickém systému jsou občané v politickém smyslu nejen při volbách chápáni jako plnoprávní, rovnoprávní a svobodní ve svém politickém rozhodování. A to i přesto, vlastně právě proto, že mají rozličné politické názory; avšak protože mnozí z nich mají názory jiné než M. Vášáryová,“ uzavřel s tím, že vítězství ANO spíše ukázalo na rozhodnost voličů.

„Co se týká jejího názoru na případné znovuzvolení Miloše Zemana hlavou státu, tak myslící občan těžko uvěří tvrzení, že nás M. Zeman táhne na Ukrajinu, do Ruska, Běloruska, Moldavska a pak ještě do Orientu. Myslím, že by to ani nezvládl,“ řekl a dodal, že pokud podporuje Horáčka, tak svými hloupými tvrzeními na úrovni šmíry mu do voleb příliš nepomohla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…