Magistrát jim zrušil facebookový profil. Rozhodli se toho využít a jdou do voleb

11.02.2014 12:50

Brněnská občanská iniciativa se rozhodla vstoupit do komunální politiky poté, co jí nechal brněnský magistrát v sobotu zablokovat její profil na sociální síti. Informoval o tom server Lidovky.cz. „Uvažovali jsme o tom už poměrně dlouho, a to naše váhání, kdy se do toho konečně pustíme, za nás vyřešil magistrát, když nám udělal tuhle fantastickou kampaň," cituje server členku iniciativy Žít Brno Barboru Antonovou.

Magistrát jim zrušil facebookový profil. Rozhodli se toho využít a jdou do voleb
Foto: Redakce
Popisek: primátor Brna Roman Onderka (ČSSD)

Aktivisté si krátce po zablokování původních zřídili nové facebookové stránky Žít Brno RIP. Ty získaly za tři dny více než 18 tisíc fanoušků. Členové iniciativy se chtějí volební kampaně zúčastnit pod názvem Žít Brno.

V kampani se chtějí vymezovat proti dosavadnímu vedení města, které vede sociálnědemokratický primátor Roman Onderka. Zatím ale není zcela jasné pořadí na kandidátce. Nejznámější postavou iniciativy je Matěj Hollan, který dlouhodobě bojuje proti hernám a provozovatelům hazardu. Podle serveru ale není jisté, jestli se nakonec na prvním místě objeví, protože si je vědom rozporuplných názorů veřejnosti na jeho osobu.

Lídrem by mohla být také Antonová. Ta by ale raději na této pozici viděla „nějakou průraznější osobnost“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…