Magore, tebe by hodili do jámy! Klaus mladší čelí útokům. Ven z ODS! padlo

13.03.2019 11:32

Rotyka, kterou způsobilo sněmovní vystoupení Václava Klause, má další pokračování. Poslanec ODS po celonoční jízdě jeho odpůrců na sociálních sítích vyjádřil názor, že je schválně opomíjen faktický obsah jeho vystoupení a kvůli jedné větě o Židech z něj nyní „ti největší lumpové budou dělat antisemitu“. A jak se dalo čekat, odstartoval tím další kolo reakcí. A tentokrát velmi brutálních.

Magore, tebe by hodili do jámy! Klaus mladší čelí útokům. Ven z ODS! padlo
Foto: screen: ČT24
Popisek: Václav Klaus mladší při svém vystoupení v Poslanecké sněmovně

Václav Klaus pronesl kritizované vystoupení jako faktickou poznámku v debatě při schvalování evropské směrnice o GDPR. Klaus vyjádřil názor, že tato legislativa, kterou nám sem posílá Brusel je tak strašná, že by si ji žádný český poslanec netroufl ke schválení ani navrhnout. Pak dodal, že téměř šedesát procent české legislativy dnes přichází z Bruselu a čeští zákonodárci „jen zvedají ruce jako ovce“ pro.

V té souvislosti vyslovil hodně drsné přirovnání. „Nezlobte se, mně to připomíná, my jsme jak židovský výbor, když nám řekli, že máme vypravit transport, a my jenom tak jako rozhodujeme, že teda ty nemocné ženy ještě nepošleme, ty půjdou až příštím vlakem. Ale jinak děláme to, co nám řeknou,“ pravil zklamaně.

Poznámka o židovském výboru zhnusila řadu komentátorů i těch, kteří by rádi ODS od Václava Klause očistili.

Anketa

Schvalujete práci Anny Šabatové?

2%
98%
hlasovalo: 9123 lidí

Václav Klaus v reakci upozornil, že jeho vystoupení se netýkalo holocaustu, ale stádovitosti českých zákonodárců. Podle něj tím český Parlament ztrácí svou suverenitu. „Poslanci v kampani pobíhají po republice, slibují občanům, že je budou zastupovat a co vše udělají. Kdyby byli fér, museli by říci – ze tří pětin budu jen hlasovací automat a jak ovce budu implementovat evropská nařízení,“ napsal.

Podle Klause tím ztrácíme tuto zemi, on se celou dobu snaží na to upozorňovat, ale už pomalu neví jak. Když na to upozornil ostrým příměrem, začali všichni řešit jen jeho větu o Židech, a samotný problém nikoho nezajímá.

„Teď se nikdo z mediálních a politických nepřátel nebude bavit o meritu věci, ale snažit se mě umlčet, že jsem použil nevhodný příměr. A dávat mi do pusy něco, co jsem neřekl. Ti největší lumpové se ze mě pokusí dělat antisemitu,“ zkonstatoval Klaus.

Toto jeho vystoupení vyvolalo další reakce. Nejradikálněji to pojal Jakub Pitron, občanský aktivista, který psal kdysi Václavu Klausovi mladšímu – máš pokřivený ksicht.

Teď si vypůjčil Klausovu argumentaci, že jeho příměr se Židy byl brutální, ale v podstatě odpovídal. Pitron tedy v souladu s předchozími útoky na jeho vzhled napsal: „Klause mladšího by po narození hodili dříve do jámy. Je to příměr drakonický, ale v jádru sedí.“

A pokračoval rozborem duševního stavu poslance ODS: „Bože, ten člověk je vážně magor.“

Klaus na sebe podle něj strhl pozornost příměrem, který byl totálně přes čáru, a pak se ještě diví, že jej za to někdo popotahuje.

Předseda ODS Petr Fiala se za Klausovo vystoupení hned v Poslanecké sněmovně omluvil, ale Johana Hovorková mu z Fora24.cz Pavla Šafra vzkázala, že omluvy už nestačí. A co tedy má ODS dělat? Slovy Johany Hovorkové: zbavit se klausovského závaží.

„Pokud ale ODS neustále potáhne závaží podobná Klausům mladším, její preference už prostě dál neporostou. Václav Klaus ml. má možná hodně fanoušků na Facebooku, ale velká část z nich jsou ve skutečnosti voliči Okamurovy SPD. A v těchto vodách by ODS lovit neměla,“ zakončila komentátorka Hovorková.

CELÝ TEXT JOHANY HOVORKOVÉ


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…