Mají vás ze všech nejraději, pane Babiši. Lid promluvil a opozice zaplakala

08.10.2015 17:17

Nejnovější průzkum popularity politiků potěší vicepremiéra Andreje Babiše. Opět si totiž posílil svou pozici na čele žebříčku. Následuje jej jeho nadřízený premiér Sobotka a na třetím místě je další zástupce koaličního ANO – ministr obrany Martin Stropnický. A i dalším zástupcům Babišova hnutí se daří.

Mají vás ze všech nejraději, pane Babiši. Lid promluvil a opozice zaplakala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Průzkum prováděný v druhé polovině září agenturou STEM dává Andreji Babišovi celkem 64 procent příznivých hlasů. Z toho na osmnáct procent dělá „velmi příznivý“ dojem. Premiér Sobotka na druhém místě zaostává o osm procent a rovněž v sekci „velmi příznivý“ na svého koaličního partnera nestačí, když premiéra do nejpříznivější skupiny zařadilo jen 11 procent. Babišovi se popularita u STEM výrazně zvedla oproti květnu, kdy kulminovaly některé kauzy kolem jeho společnosti Agrofert. Zato premér dosahuje stabilních výsledků, což podle agentury ukazuje na jeho nekonfliktní působení v čele vlády.

Ministr obrany Martin Stropnický působí příznivě na rovnou polovinu obyvatel. Daří se ministru vnitra Milanu Chovancovi, který stále posiluje a nyní je již čtvrtý, když mu věří 46 procent. Následuje zástupce třetí koaliční strany Pavel Bělobrádek a ministr zahraničí Lubomír Zaorálek.

Za nimi nečekaně posiluje Jaroslav Faltýnek, spíše méně viditelný šéf poslanců ANO. S 35 procenty již dohnal Jiřího Dienstbiera, kterému naopak popularita strmě padá. Důvodem prý může být i jeho postoj k uprchlické krizi. Následují jeho vládní kolegové Marksová, Ťok, Jurečka a Šlechtová a předseda sněmovny Hamáček.

Celý průzkum ZDE

Až na čtrnáctém místě je nejpopulárnější zástupce opozice, Tomio Okamura. Má 29 procent, stejně jako další opozičník Karel Schwarzenberg z TOP 09. Předseda komunistů Vojtěch Filip má 27 procent, z ODS je nejpopulárnější Jan Zahradil s 24 procenty. Jeho stranický šéf Petr Fiala je s 22 procenty až na 24. místě žebříčku.

Pořadí, do kterého agentura zahrnula členy vlády, předsedy a místopředsedy sněmovních stran, zakončuje trojice politiků s popularitou nižší než 20 procent. Je to komunista Pavel Kováčik s devatenácti procenty, a za ním Miroslav Kalousek z TOP 09 se 14 procenty a na úplném závěru desetiprocentní Marek Černoch z Úsvitu- Národní koalice.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…