Maláčová bude mít oplétačky s hygienou. Zveřejnila fotku z hospody, ze které by Smejkala šlehlo

17.08.2021 18:42 | Ze sítí

Ministryně práce a sociálních věcí svým snímkem, kde na pivu v karlínských kasárnách společně s mladými levičáky porušuje protikoronavirová opatření, vzbudila rozruch i ve vládních kruzích. „Zaujalo mě, že se to dělo přesně v 19.30, kdy zasedala vláda, kde byli přítomni všichni ministři až na paní Maláčovou,“ posteskl si ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). A své připojil i ministerský předseda Andrej Babiš (ANO). „Přišlo víc lidí, než jsem čekala,“ hájí se ministryně.

Maláčová bude mít oplétačky s hygienou. Zveřejnila fotku z hospody, ze které by Smejkala šlehlo
Foto: Archiv PL
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Anketa

Považujete afghánskou misi (2001-2021) za úspěch Západu?

1%
98%
hlasovalo: 19280 lidí
Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch oznámil, že se od 1. září opět rozvolní covidové restrikce. Mezi jiným od září přestane platit pravidlo, že u stolu v restauraci mohou sedět jen čtyři lidé, přesto se již včera ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová v klidu usadila ke stolu na pivo s počtem lidí, který nejenže porušuje opatření současná, se kterými jako členka vlády souhlasila, ale i ty budoucí. U stolu sedělo podle fotografie totiž více než deset lidí.

Maláčová, která se tak připojila k výčtu ministrů, kteří během pandemie porušují vlastní restrikce, se s tím zároveň „pochlubila“ na sociálních sítích. „Příjemný večer se spoustou mladé naděje z levičáckého twitteru,“ chlubila se v době, kdy vláda projednávala novou podobu nařízení. Že Maláčová neměla nic důležitějšího na práci, potvrzuje i příspěvek twitterové aktivistky s přezdívkou Ladislava Stanislava, který k zahájení pití piva s Maláčovou zve právě na půl osmé večer.  

Právě to, že místo vládního jednání chodí na pivo, jí připomenul i její kolega – ministr zdravotnictví za ANO Adam Vojtěch. „Opatření je platné pro všechny. Viděl jsem to na sociálních sítích. Zaujalo mě, že se to dělo přesně v 19.30, kdy zasedala vláda, kde byli přítomni všichni ministři až na paní Maláčovou. To už je ale její svědomí, jak toto bude zdůvodňovat,“ vytkl Maláčové se slovy, že se tím případně bude zabývat hygiena.

Později se ke kritice ze strany ministra zdravotnictví přidal také premiér Andrej Babiš, jenž si sám v minulosti s restrikcemi jeho vlastní vlády také horkou hlavu nedělal a vyhýbal se opakovaně kupříkladu i karanténě po styku s pozitivní osobou. Babiš sdělil, že je škoda, že Maláčová na zasedání nebyla. „Byla by se dozvěděla, že jsou nová pravidla,“ zmínil pro ČTK premiér.

Maláčová se hájí tím, že „přišlo víc lidí, než jsem čekala“. „Nebyla to do puntíku organizovaná akce, přišlo víc lidí, než jsem čekala. Řešili jsme drahé bydlení a další otázky, které mladé lidi trápí. V zápalu debaty jsem zapomněla sledovat, kolik je nás u stolu. Chci revoluci v bydlení! Ještě připomínám, že se jednalo o zahrádku, nikoliv vnitřní prostory,“ napsala Maláčová serveru iROZHLAS.cz


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…