Malé děti na film o změně pohlaví. A bez diskuze! Pobouřená matka. Je zde pokračování

09.03.2024 12:28 | Monitoring

Hudebník, pedagog a konzultant Vadim Petrov byl hostem moderátora Luboše Xavera Veselého v pořadu Podtrženo, sečteno. „Vláda nezpochybnila Fica, ale většinu Slováků, kteří ho volili,“ poznamenal mimo jiné k rozhodnutí kabinetu Petra Fialy (ODS) Vadim Petrov. Věnoval se i nedávnému vystoupení rozčílené matky osmileté holčičky, která měla jít se školou na film neziskové organizace Jeden svět. Mimo jiné o tématu změny pohlaví. Škola rodiče údajně ani přímo neinformovala.

Malé děti na film o změně pohlaví. A bez diskuze! Pobouřená matka. Je zde pokračování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Děti si hrají před školou, ilustrační foto

Správné rozhodnutí, hodnotí prezident Pavel krok vlády vůči Ficovu kabinetu. Úvodní téma, kterému se oba muži věnovali. „Zaznamenal jsem to, ale on vlastně nemůže jinak. Je to stejná družina. Musí říct: Správně to ten Fiala udělal, Fico není náš kamarád. Jestli ale zpochybníme vůli většiny voličů vybrat si nějakou vládu na Slovensku, což jsme zpochybnili, tak mě to naštvalo. My jsme nezpochybnili Fica, my jsme zpochybnili lidi, kteří ho volili. Vlastně jsme zpochybnili demokratickou volbu. My jsme ji odsoudili, řekli jsme, že byla špatná, to je přece nehoráznost,“ poznamenal Petrov.

„To je obrovská arogance. Nebránil bych se říct, že je to zasahování do vnitřních věcí Slovenska,“ dodal Petrov.

„Možná se tohle bude opakovat po vítězství, doufám, že Trumpa v Americe. My odmítneme vůli amerického lidu a řekneme: To nebyla správná volba, milý americký lide. My prostě tady jako máme pořád rádi toho Joea Bidena. A my vlastně říkáme, že se s Tebou nebudeme kamarádit, milý Trumpe. My budeme rádi kamarádit s tím Bidenem, který třeba prohraje. A to bude náš kamarád,“ podotkl Petrov.

Anketa

Mají čeští zemědělci proč protestovat?

97%
2%
hlasovalo: 46418 lidí
Řeč byla i o protestech zemědělců před Úřadem vlády, kdy premiér Fiala prohlásil, že šlo o přehlídku krásných nových strojů. „Asi tím chtěl říct: Ty krásné nové stroje byste neměli, kdyby na to nepřispěla Evropská unie. Tak byste ji měli mít rádi. Jenže to je takové pokrytectví... Kdyby nebyly všechny ty regulace, tak by nemusely být ty dotace,“ konstatuje Vadim Petrov s tím, že Fiala také zemědělcům nehorázně vyhrožuje.

A jaké by viděl on sám řešení? „Tihle lidé nevěří ministru zemědělství, Evropské komisi, nevěří vládě. Co jim řekne Výborný na nějaké schůzce, je vlastně jedno. Ten Pýcha a ten prezident Agrární komory mluví jasně, pojmenovávají věci dobře. Tak kdyby se řeklo: Tak uděláme nějakou pracovní skupinu, my to nevyřešíme hned, pojďme se o tom bavit, taková zemědělská tripartita. A říct si: Tak fajn, a všichni tihle lidé a zástupci jejich, kterým ti demonstrující věří, by tam byli a referovali by o tom, jak se to posouvá, nebo neposouvá. Jiný způsob není. Tito lidé nevěří naší vládě, že v tom Bruselu skutečně bude zaujímat stanoviska pro tyto lidi, a ne jako pro své politické ambice, pro to, aby se zalíbili v tom Bruselu a tak,“ přemítal Petrov.

Petrov hovořil také ke kauze rozčilené maminky, která v XTV.cz vystoupila v týdnu s tím, že bez jejího vědomí chtěla škola její osmileté dceři promítat film neziskovky Jeden svět o změně pohlaví. Vedení, město i ministerstvo to už rok odmítají vysvětlit, řekla maminka.

„Holt ten svět se takhle točí. Na ty školy chodí ty neziskovky, mají tam prostor, ministerstvo tomu dává zelenou, dává do toho peníze. Je to celý systém, ze kterého nejde vypadnout. A pokud paní Andrea Berger nechce přijmout systém, aby vychovával a ovlivňoval její děti, tomu rozumím, tak tohle není cesta, jak nad tím vyhrát. Přemýšlel jsem nad tím, jaká je vlastně cesta, a napadl mě příběh kamaráda z Facebooku, který jezdí na lodi po světě a v Tichomoří a v Indonésii, má tam s sebou děti. A ty děti vede ke svému vidění světa, potápí se se žraloky. A ten člověk může říct: Já nenechám systém vychovávat děti. Já si je vychovám tak, jak budu chtít. Pokud žijeme tady a posíláme děti do těchto škol, tak my tímto způsobem ten systém nezměníme. My můžeme z toho takhle vystoupit ven a zařídit si vlastní svět,“ dodal Petrov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Se závěrem článku nemohu souhlasit, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseorm , 09.03.2024 12:56:20
tady jsem se narodil, tady žiji celý život, který si nenechám zničit od těchto parchantů. Vždy existuje nějaké cesta, jak se těch darebáků zbavit.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …