Malý pozdrav do jůesej. Slovenský poslanec Luboš Blaha se originálně vysmál "jejich" Halloweenu. Zato u nás Martin Komárek slaví zodpovědně

01.11.2015 10:13

Poslanec Národní rady Slovenské republiky Luboš Blaha, který vydatně kritizuje EU za neřešení uprchlické krize a USA za její údajné rozpoutání, se svérázně vypořádal s „americkým svátkem Halloween“. Pomohl si srpem a kladivem. Amerikanizace kultury se mu prý vyhnula, což se projevuje i na tom, že k nim domů na Vánoce chodí místo Santa Clause děda Mráz.

Malý pozdrav do jůesej. Slovenský poslanec Luboš Blaha se originálně vysmál "jejich" Halloweenu. Zato u nás Martin Komárek slaví zodpovědně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Luboš Blaha, poslanec Národní rady SR

„Měl jsem to štěstí, že jako dítě socialismu mě obešel celý ten americký kulturní import včetně Santa Clause, Halloweenu, disneyovek a hip-hopu. My jsme jako děti měly dědu Mráze, dušičky, včelku Máju a Tublatanku. No a nebylo nám dobře?“ ptá se na sociální síti Facebook slovenský poslanec Blaha, který reprezentuje sociálně demokratickou stranu Smer Roberta Fica.

Aby ukázal, co si o Spojených státech myslí, vzal dýni jako jeden ze symbolů amerického svátku Helloween a vydlabal do ní především starším generacím dobře známý symbol srpu a kladiva – symbol komunistických stran v čele s již neexistujícím Sovětským svazem. I ten srp a kladivo přímo na státní vlajce. Blaha své dílko nazval "malý vtipný pozdrav do jůesej".

Pozdrav do USA. Facebook Luboše Blahy

Většina diskutujících dala Blahovi pod zveřejněným statusem za pravdu. Pochválili poslance za dobrý vtip. Našel se však i pán, který si posteskl, že k panu Blahovi domů chodil na Vánoce děda Mráz a on nemohl mít Mikuláše, protože ten se komunistům příliš nelíbil.

Z českých zákonodírců na sociální síti připomněl Halloween zejména Martin Komárek. Poslanec ANO jej naopak slaví s chutí a "samozřejmě". „Není to žádný americký svátek. Je to mystické pohanské rozloučení se sluncem,“ vzkázal kritikům, včetně Blahy, načež se pochlubil, co se ženou stvořili.

Slovenský poslanec doslova napsal:

Mal som to šťastie, že ako dieťa socializmu ma obišiel celý ten americký kultúrny import, vrátane Santa Clausa, Halloweenu, disneyoviek a hip-hopu. My sme ako deti mali Deda Mráza, Dušičky, Včielku Maju a Tublatanku. No a nebolo nám dobre? Pravda, aj v dnešný deň, keď sa na vás odvšadiaľ valia vyškerené tekvice, dajú sa nájsť aj tekvice, ktoré majú charakter – taký malý vtipný pozdrav do juesej. Pekný sobotný večer a najmä dobrú náladu, priatelia!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…