Mám paměť v naprostém pořádku, ujistil Biden na zvláštní tiskovce. A hned si opět popletl prezidenty

09.02.2024 11:05 | Monitoring

Americký prezident Joe Biden zuří, je opět konfrontován kvůli výpadkům své paměti. A důrazně odmítl domněnku, že by měl problém vzpomenout si, kdy zemřel jeho syn Beau, jak prohlásil zvláštní vyšetřovatel Robert Hur ve své ve čtvrtek zveřejněné zprávě. Šéf Bílého domu prohlásil, že jeho paměť je zcela v pořádku, načež prohlásil egyptského prezidenta Sísího za hlavu Mexika.

Mám paměť v naprostém pořádku, ujistil Biden na zvláštní tiskovce. A hned si opět popletl prezidenty
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezident USA Joe Biden

Zpráva zvláštního vyšetřovatele Roberta Hura se zmiňuje o zjevných výpadcích Bidenovy paměti: Vyšetřovatelé podle ní zjistili, že „paměť byla nejasná, mlhavá, značně omezená“ během rozhovorů v roce 2023. Nepamatoval si podle zprávy, kdy zemřel jeho syn Beau, ani to, zda byl v letech 2009–2013 viceprezidentem, informovala CNN.

„Nepotřebuji, aby mi kdokoli připomínal, kdy zemřel. Jak si zatraceně může dovolit tohle vůbec zmiňovat?“ reagoval prezident Biden na tiskové konferenci a s dojetím zmínil růženec, který nosí a který patřil Beauovi.

Beau Biden, veterán z války v Iráku, který působil jako generální prokurátor státu Delaware, zemřel v roce 2015 po boji s rakovinou mozku.

Biden se také emotivně vyjádřil ke zprávě zvláštního poradce o jeho nakládání s tajnými dokumenty. Hur vyšetřoval tajné dokumenty, které měl dříve Biden v kanceláři, podle vyšetřování je tam nechal i poté, co už nebyl viceprezidentem. Současný prezident ani jeho zaměstnanci ale podle něj žádný zákon neporušili. Rovněž se ohradil proti Hurově poznámce, že nebyl obviněn částečně proto, že by ho porota mohla potenciálně považovat za „staršího muže se špatnou pamětí“.

„Jsem starší muž, ale vím sakra, co dělám. Byl jsem prezidentem – postavil jsem tuto zemi na nohy. Nepotřebuji jeho doporučení,“ dodal značně rozrušený  americký prezident Joe Biden ke zprávě zvláštního vyšetřovatele Roberta Hura.

Během amerických prezidentských voleb v roce 2020 si Joe Biden ještě jako prezidentský kandidát spletl svoji vnučku s tehdy již pět let mrtvým synem. Biden ve Philadelphii předstoupil před své voliče a prohlásil: „Toto je můj syn Beau, kterého mnozí z vás pomohli zvolit do delawareského senátu.“ A místo svého mrtvého syna vzal Biden kolem ramen svou vnučku Natalii.

Ani to ale nebylo všechno, poté objal svoji další vnučku Finnegan, ale i tu si spletl se slovy „toto je moje vnučka Natalie“. Biden si pak svojí chybu uvědomil a pokusil se ze všeho udělat žert.

Současný kandidát na hlavu státu Donald Trump právě na podobné Bidenovy příhody a jeho vysoký věk upozorňoval v kampani, s tím, že Biden není mentálně způsobilý pro úřad prezidenta. 

Před pár dny také Joe Biden vyvolal pobavení, ale i obavy svými vzpomínkami, kterak v roce 2021 hovořil o nepokojích na Kapitolu s německým kancléřem Helmutem Kohlem. Ten však opustil kancléřství v roce 1998, při událostech na Kapitolu byl už čtyři roky po smrti.

Emmanuela Macrona zase opakovaně zaměňoval za předchůdce Francoise Mitteranda, kterého pamatuje ještě z osmdesátých let dvacátého století.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Senilní politický hochštapler Biden neustále poškozuje zájmy USA. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemolik , 09.02.2024 12:48:07
Bidenovský establishment tvoří mocenská klika nepřátel americké demokracie. Pod Bidenovým vedením USA přestávají být baštou demokracie.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…