Máme rozpočet. A Kalousek k němu podotkl...

09.12.2015 18:41

Sněmovna schválila střednědobé výdajové rámce pro roky 2017 a 2018. Rozhodla o nich dnes po schválení rozpočtu na příští rok. Výdajové limity jsou objemem peněz, které může vláda v daných letech utratit prostřednictvím státního rozpočtu a státních fondů. Pro rok 2017 počítá vláda s celkovou sumou 1211,7 miliardy korun a pro další rok s částkou 1245,7 miliardy korun.

Máme rozpočet. A Kalousek k němu podotkl...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Navržený objem výdajů podle vlády zabezpečuje, aby podíl schodku veřejných financí na hrubém domácím produktu nepřekročil tři procenta. Jde o částky bez peněz z evropských fondů.

Celková částka na rok 2017 je o 3,8 miliardy nižší proti tomu, co už dříve schválila Sněmovna. Na státní rozpočet připadne 1152,3 miliardy korun a na státní fondy 59,4 miliardy. V roce 2018 má na rozpočet připadnout 1185,4 miliardy a na státní fondy 60,3 miliardy korun.

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek koaličním poslancům vytkl, že výdajové rámce jsou pro vládu pouze formalitou a že je v příštích letech zřejmě překročí stejně jako letos a loni. Ministr financí Andrej Babiš (ANO) ani nikdo jiný z vládního tábora na Kalouskovy výpady bezprostředně nereagoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…