Marek Černoch ke kvótám: Vláda opakovaně nerespektuje přání občanů této země

06.05.2016 17:04

Poslanec za Úsvit - Národní koalici Marek Černoch odpovídal na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz na dotazy čtenářů. Ty se týkaly především uprchlické krize či islámu.

Marek Černoch ke kvótám: Vláda opakovaně nerespektuje přání občanů této země
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Černoch v redakci Parlamentních Listů

Pane poslanče, budete v případě násilného přehlasování a vnucení migrantských kvót ČR v Evropském parlamentu iniciovat ve sněmovně závaznou rezoluci vládě, aby žádného migranta i přes příkaz z EU nepřijímala? ČR je přece svrchovaný stát a nemá povinnost řídit se ustanovením cizích vlád,“ zeptala se jedna ze čtenářek.

Černoch odvětil, že v boji proti zavedení bezvízového styku s Tureckem, diktátu Bruselu či prosazení ochrany hranic České republiky rozhodně nepoleví. „Máte zcela jistě pravdu, že Česká republika je suverénní stát. Současný diktát Bruselu chce ovšem tuto suverenitu členských zemí zničit a vnutit jim silou migranty bez ohledu na to, že se mezi nimi mohou nacházet teroristé,“ uvedl Černoch s tím, že v případě nucení kvót na přerozdělování migrantů bude apelovat na vládu, aby byla podána žaloba u Soudního dvoru Evropské unie. Tento krok byl podle jeho názoru navrhován již několikrát, ale marně. „Bohužel jsme soustavně narazili na nezájem současné vlády, která opět nerespektuje přání občanů této země,“ řekl Černoch.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

„Profilujete se jako strana odmítající legitimitu islámu, o čemž také svědčí koalice s konvičkovci. Není v rozporu s tím, co hlásáte, že jeden z vašich poslanců podporuje prodej zbraní muslimům, nebo chcete argumentovat, že je třeba rozlišovat mezi umírněnými a radikálními muslimy?“ poukázal na poslance Davida Kádnera a návštěvu ománské delegace jeden ze čtenářů. 

„Pan poslanec Kádner je předsedou výboru pro obranu, který má tuto sféru v gesci. Jsme strana bojující proti ilegálním imigrantům a muslimským radikálům, kteří představují pro Českou republiku obrovskou bezpečnostní hrozbu. Naším společným cílem je zabránění příchodu těchto lidí do Evropy a podpora těch, kteří proti nim bojují. Cílem Vámi zmíněné akce bylo především představit zástupcům Ománu možnost spolupráce v oblasti bezpečnosti právě před muslimskými radikály,“ odvětil Černoch. 

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

Poslední Černochem zodpovězený dotaz se týkal ukončené spolupráce s konvičkovci.

„Nemyslíte, že vám spolupráce s Konvičkou jen uškodila? Nejdřív jeho obvinění a teď vás hodil přes palubu. Spíš bych čekal, že k ukončení spolupráce dojde z vaší strany, ale to se nestalo. Nelitujete toho? A skutečně vás Konvička dopředu o svých záměrech neinformoval?“ otázal se čtenář.

„Mohu Vás ujistit, že pan doc. Konvička nikoho z naší strany o svých záměrech dopředu neinformoval. Ani z Bloku proti islámu (BPI). Bylo to pro ně stejné překvapení jako pro nás. Velmi podivné jednání pana doc. Konvičky a Hampla vzbudilo obrovské množství negativních ohlasů uvnitř samotného BPI a velká část členů se proti nim ohradila. Z tohoto důvodu je jasné, že byl jejich mediální útok zveřejněn bez projednání a podpory v řadách BPI,“ poznamenal Černoch.

„Co se týká společné kampaně, jsou veškerá obvinění naprosto lživá. Za dobu smluvní spolupráce jsme poskytli BPI dostatek finančních prostředků, zorganizovali debaty s občany po celé republice, ideové konference či videoblogy. Pokud někdo tvrdí, že žádná kampaň nebyla, pak cíleně lže,“ dodal poslanec. Podle něj zřejmě předseda Konvička i místopředseda Hampl nedokázali odolat tlaku různých lobbistů a jiných pochybných struktur. 

„My nebudeme rozhodně přistupovat na jejich hru a dál budeme bojovat za bezpečnost našich občanů, za ochranu našich hranic, proti nelegálním migrantům a proti islamizaci naší země a Evropy. Vzhledem k obrovskému množství lidí, kteří nám dále vyjadřují podporu, si rozhodně nemyslím, že by nám tato vykonstruovaná mediální kauza jakkoliv ublížila,“ uzavřel Černoch.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…