Martha Issová znovu v akci. Přemluví i vás

09.02.2021 9:35

Herečka Martha Issová, známá ze čtyřminutového klipu z roku 2010 Přemluv bábu, kde s hercem Jiřím Mádlem přemlouvala voliče, aby dali hlas raději pravicovým stranám, než ČSSD a komunistům, teď o sobě dává vědět znovu. Žádá veřejnost, aby se postavila za malé děti. Issová žádá své spoluobčany, aby ve jménu dětí psali dopisy ministryni práce a sociálních věcí Janě Maláčové (ČSSD) a poslancům.

Martha Issová znovu v akci. Přemluví i vás
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herečka Marta Issová

V roce 2010 Martha Issová s Jiřím Mádlem natočili klip „Přemluv bábu“, kde apelovali především na mladší voliče, aby vyrazili za svými dědečky a babičkami a přemluvili je, ať nevolí ČSSD nebo komunisty, ale raději pravicové strany.

Anketa

Jste pro návrat dětí do škol za podmínek, které určila vláda?

77%
23%
hlasovalo: 5861 lidí

„Kdybych to neudělala, tak bych to nezažila a nevěděla bych, co vím díky tomu, že jsem to zažila. Bylo tisíc momentů, kdy jsem si říkala, proč já debil jsem tohle udělala, protože průklest, který následoval, byl poměrně intenzivní. Nemůžu říct, ani že lituji, a ani že jsem na to pyšná. V průběhu času se ve mně střídají různé pocity, které se mění,“ poznamenala ke klipu v rozhovoru pro server Neovlivní.cz v roce 2019.

Upozornila také, že svoboda je křehká a je třeba o ni soustavně pečovat.

Vedle demokracie a svobody je podle Issové třeba pečovat také o děti a poskytnout jim domov např. prostřednictvím pěstounské péče.

„Jsem přesvědčena o tom, že dítě potřebuje jedinou věc: milující náruč stále stejných lidí, kteří se o něj starají, mají ho rádi, zažívají s ním dobré i špatné, hádají se, usmiřují, foukají bolístky a večer čtou pohádky před spaním. A to žádný ústav ani dětský domov nemůže zajistit, ani kdyby se snažil sebevíc,“ uvedla Martha Issová, jedna z ambasadorek kampaně Doma je doma.

Jedním dechem dodala, že ve Sněmovně je teď novela o ochraně dětí, za jejíž prosazení se Issová zasazuje a na sociální síti Facebook požádala spoluobčany, aby se obrátili na ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou (ČSSD) a žádali ji i poslance o prosazení tohoto zákona.  

„Připomeňte jim, že je potřeba využít projednávání novely zákona č. 359, o sociálně-právní ochraně dětí, a omezit umisťování dětí do kojeneckých ústavů a také navýšit finanční a odbornou podporu pěstounům, aby jich byl dostatek pro všechny děti,“ napsala Issová s tím, že za děti, které se samy ozvat nemohou, se musí postavit veřejnost.

Martha Issová promlouvá: Zastaňte se dětí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…