Martin Fendrych volá po co nejrychlejším odstranění Donalda Trumpa. Demokracie prý musí jednat

16.08.2017 22:24

Komentátor Martin Fendrych se domnívá, že po neuvěřitelných obratech, jaké Trump použil v souvislosti s nepokoji v americkém státě Virginia ve městě Charlottesville, nezbude demokratickým politikům jiná možnost, než se svého prezidenta co nejrychleji zbavit.

Martin Fendrych volá po co nejrychlejším odstranění Donalda Trumpa. Demokracie prý musí jednat
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Spojenými státy dál otřásají nepokoje. Po víkendové demonstraci ve městě Charlottesville Spojenými státy cloumá hněv. Může za to především mladý muž bílé pleti, který usedl do auta a najel do davu odpůrců neonacistů. Děsivé video z tohoto hrůzného činu koluje po internetu a je opravdu jen pro silnější povahy. Útočník zabil jednu ženu a desítky dalších zranil. Takové věci se dnes bohužel ve světě stávají. Stačí se podívat na útoky radikálních muslimů, kteří poslední dobou využívají auto jako zbraň.

A tady se to začíná komplikovat. Kdyby se tohoto hrůzného činu dopustil muž tmavé pleti, např. přistěhovalec z Blízkého východu, 45. prezident USA by útok jednoznačně odsoudil. Tvrdě. Komentátor Martin Fendrych v textu pro server Aktuálně.cz podotýká, že v případě barbarského útoku v Charlottesvillu se Trump zachoval jinak. Nejprve mluvil o odpovědnosti mnoha stran za demonstrace. Od médií to pořádně schytal. Možná i po poradě se svým týmem se k nepokojům vyjádřil podruhé a tentokrát radikály vyzdvihující bílou rasu na úkor ostatních lidí odsoudil. Netrvalo ale dlouho a Trump znovu změnil názor. Vrátil se ke svému prvnímu tvrzení, že vinu nesou obě strany.

Proč Trump podruhé obrátil? Mohl za to bývalý šéf Ku-klux-klanu David Duke, který Trumpovi připomněl, že by neměl zapomínat na lidi, kteří ho dostali do úřadu. A Trump zřejmě nezapomněl, píše Martin Fendrych.

Celý článek naleznete zde.

„Dvě věci děsí. Především náklonnost Trumpa k bílým radikálům, k neonacismu. Ale stejně varovné je jeho lavírování, jednou řekne něco, pak to zcela popře, pak se k prvnímu postoji vrátí. Ta nepevnost, nejasnost u nejmocnějšího muže světa je zlá. Tohle jsou Spojené státy? Snad ne... Republikánům i demokratům v USA nezbývá nic jiného, než se Trumpa co nejrychleji zbavit, ten pán je pro demokratický systém neúnosný, probouzí běsy, nedá se pacifikovat. Nejprve si hrál s náklonností k Putinovi (z ní začíná být vyléčen), teď se kloní ke Ku-klux-klanu,“ uzavřel varovně komentátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…