Masakr v Austrálii: Řidič najel autem do davu. Podle policie nešlo o terorismus. A tady je k útoku VIDEO, které nemělo být zveřejněno

20.01.2017 17:35

Australské Melbourne zachvátil „smrtící chaos“, píše server bulvárního deníku Herald Sun. Za bílého dne vjel do davu v australském městě řidič. Policie sice říká, že nemůže potvrdit teroristický útok, ale podle jednoho ze svědků vykřikoval řidič-zabiják slova Alláhu Akbar, arabsky bůh je veliký.

Masakr v Austrálii: Řidič najel autem do davu. Podle policie nešlo o terorismus. A tady je k útoku VIDEO, které nemělo být zveřejněno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Doprava - ilustrační foto

Vyděšení lidé na ulici v Melbourne sledovali vůz kaštanové barvy, jak se řítí do opodál stojícího davu. Dvacet lidí bylo zraněno, někteří z nich těžce. Tři lidé bohužel zemřeli. Policie tři úmrtí potvrdila. Zároveň vyloučila, že by šlo o teroristický útok. Premiér Daniel Andrew poděkoval záchranářům a policistům za jejich obrovské nasazení v akci.

Řidiče-zabijáka policisté postřelili a posléze ho násilím vytáhli z vozu. V tuto chvíli dlí ve vazební cele. Podle zjištění deníku byl útočníkem šestadvacetiletý Dimitrious Gargasoulas. Pokud je to opravdu on, má na svědomí život muže a ženy ve věku asi třiceti let a jedno dítě. K útoku došlo v půl druhé odpoledne australského času.

Vyděšený turista ale novinářům sdělil, že slyšel řidiče-zabijáka křičet „Alláhu Akbar“.

Reportérka Herald Sunu Andrea Heblin si odpoledne postěžovala, že ji policie nutila odstranit video s turistou, který novinářům sděloval, že řidič-zabiják volal Alláhu Akbar. Policie trvá na tom, že nešlo o teroristický útok a zmíněné video se strážcům zákona údajně nehodí do krámu. Proto novinářku nutili video odstranit.

VIDEO, které australská policie údajně zakázala

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…