Máslo za 30 Kč, radoval se. Pak ho donesl domů. Má ostudu

02.01.2023 8:14 | Ze sítí

Češi se snaží ušetřit, kde se dá, například nakupováním v Polsku. Nyní se ovšem vyskytla slevová akce v českém pohraničí a pro změnu byl český supermarket plný Poláků. Jedním z důvodů mohlo být máslo. Ovšem jak řada lidí poznamenala, zlevněnému máslu za třicet korun za chvíli končila doba expirace. Nemluvě o kvalitě. Další zákazník pak za třicet korun koupil polské „máslo“. A strhl se výsměch, že dotyčný neumí číst, když si koupí „miks“ a pak si stěžuje, že nechutná jako máslo.

Máslo za 30 Kč, radoval se. Pak ho donesl domů. Má ostudu
Foto: Repro Facebook
Popisek: Máslo v akci za 29,90

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí
Že Češi jezdí do Polska za nižšími cenami potravin se ví už nějakou dobu. Nicméně, někdy se karta obrací. Podle příspěvku ve skupině o nákupech v Polsku se Poláci vydali do českého pohraničí. V Albertu v Náchodě dle příspěvku ve skupině byly „mraky polsky mluvících lidí“ a u pumpy Benzina fronta aut s polskou SPZ.

Jeden z důvodů mohlo být máslo. „250g polské máslo za 29,90 a zřejmě neomezený počet,“ informoval nakupující a přidal fotografii s máslem firmy Milkpol. Na stránkách Albertu se přitom toto máslo prodává za 45 korun v akci.

Ovšem co se tohoto másla týče, v diskusi se objevilo varování. A ne jenom jedno. „Tohle je přesně to máslo, který stojí totálně za ...... Jo aha, vlastně, je levný, sorry,“ smál se Marek Nágl. „Polský odpad tohle máslo,“ odsoudil výrobek Ondřej Žáček a Pavel Petr se přidal: „To máslo je na 3 věci, na nic, na ho*no a na vyhození!“

„Zrovna toto máslo je vyráběno ze zakysané smetany a ne ze šlehačky! A je to obrovsky znát. Špatně se s ním pracuje a není dobré. Psaná polská výroba, ale prodává se jen u nás. Jinde za hranicemi by se neprodalo. Mnohem lepší je máslo zakoupené přímo v Polsku. Ať už Mlekovita, mleczna Dolina nebo Oselka,“ rozvinula tuto myšlenku Petra Chvojková.

„Tenhle odpad si můžou naše řetězce strčit víte kam. Není nad kvalitní polské máslo. Tohle to není!“ vzkazovala pak Monika Mackeová. Další pak spekulovali, že cena je tak nízká, protože máslu už dochází trvanlivost. A také nadávali na kvalitu.

Za třicet korun pořídil máslo také známý pana Tokoše, tentokrát zřejmě opravdu v Polsku. „Tak už ani 82 % tuku neznamená máslo. Složení je masakr. Známý se nechal obelhat čelním obalem. Doma zjistil, že to má chuť margarínu. Cena 30,- Kč, koupeno v Chalupkach na tržnici,“ svěřil se.

A okamžitě přišly připomínky, že když dotyčný neumí číst, tak má smůlu. „Je to napsáno naprosto přesně. 82 % tuku, neznamená 82 % másla, zejména, když hned vedle je napsáno, že se jedná o směs tukůůůů!!! Takže bohužel špatně vyhodnoceno kupujícím, tím hůře, když jinde píše, že do Polska jezdí 40 let,“ vzkazoval Jan Slovák. „Nikde na obalu nevidím napsáno ‚máslo‘, pouze ‚máslové chutě‘ a ‚mix tukový‘, je třeba číst,“ měla stejnou poznámku Iva Kupková.

Libor Hložanka si dokonce myslel, že toto „máslo“ je vyrobené tak, aby oklamalo českého zákazníka. „Typická past na Čechy, co neumí polsky. Stačí napsat velkým 82 % a co tam je dále napsáno Čech neluští. Ono, že tato směs tuků má zrovna 82 %, taky není náhoda a ten, kdo toto tvořil, jasně věděl, co dělá,“ uvažoval.

„Tak ať je rád i za tohle to, když neumí při nakupování číst. Mohl taky dostat miks vazelíny z tanku s mastí na hemeroidy,“ smál se dotyčnému Martin Jager.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Do Polska vás jezdí tisíce, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseSun-vu-kung , 02.01.2023 11:14:37
proč nejedete raději do prahy zfackovat Strakovku?

|  10 |  0

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…